Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi alapján pontoztok le-,...

Mi alapján pontoztok le-, illetve fel egy választ itt a GYK-n: hogy mennyire hasznos, vagy hogy mennyire szimpatikus a válasz?

Figyelt kérdés
Az a gyanúm, hogy a többség nem az alapján nyom a piros vagy a zöld kesztyűre, hogy mennyire hasznos (azaz: ad-e érdemi választ a kérdésre) az adott válasz, hanem az alapján, hogy az mennyire szimpatikus neki.
2021. nov. 28. 12:06
 1/5 anonim ***** válasza:
79%
Nagyon ritkán értékelek. Ha igen, akkor a szerintem nagyon-nagyon rossz választ, vagy ha egy választ kiemelkedően hasznosnak tartok. Vagy ha különösen viccesnek gondolom.
2021. nov. 28. 12:28
 2/5 A kérdező kommentje:
Gyakorlati példa: mondjuk, valaki megkérdezi, hogy a Real Madridnak vagy a Barcelonának szurkolunk-e, s indoklást is kér. Erre valaki leírja, hogy a Barcelonának szurkol, és meg is indokolja, miért. (Rabul ejtette Ronaldinho játéka, Barcelonába ment nászútra, a dédapja katalán volt stb...) Ez, akárhogy is nézzük, egy hasznos válasz, mégis sokan lepontozzák, csak mert nem szimpatikus nekik, hogy valaki a Barcelonának szurkol.
2021. nov. 28. 12:37
 3/5 A kérdező kommentje:
De ugyanez megy a politikai témájú kérdéseknél is.
2021. nov. 28. 12:40
 4/5 anonim ***** válasza:

Én 98%-ban arra nyomok ami 80 felett van (arra zöldet) vagy ami 20 alatt (arra pirosat) így 90 felett van az értékelési %-om.

Amikor valaki nagyon olyat ír, amit látom hogy értelmetlenül pontoztak - abba meg belenyomok (ez a 2%). Így van erőm hogy felvigyek 0%-osokat, vagy levigyek 100-asokat - ha nagyon nem értek egyet. De ezzel csak ritkán élek, hogy ne menjen le az értékelési %-om.

2021. nov. 28. 18:05
 5/5 Dzsoki ***** válasza:
Nem feltétlenül.Időnként olyan is van,hogy a pontozót,nem érdekli a válasz. Csak éppen arra járt és pirosakat adott.Ugyanis,ha érdekelné,akkor reagálna és (ellen)érvelne.A matematikai középarányos,stimmel.Én nem szoktam pontozni,érvelni,igen.
2021. dec. 12. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!