Kérdező!
Nem kötelező butának lenni.
Elmagyarázták már itt a pénz működését.
Pénz nélkül akkor élhetnél, ha önellátó lennél.
VAGY olyan korlátozott kereskedelmet csinálnál csak, ami alkalomszerű. Évente egyszer, és akkor is fix dolgokkal.
Egy modern társadalom működése lehetetlen pénz nélkül.
ILLETVE még egy lehetőség van: ha te gyakorlatilag háziállat lennél, és valaki eltartana, akkor sem kéne neked pénz.
Amúgy elég sok állatot meg lehet tanítani a pénz használatára, és kiválóan értik, hogyan működik.
Házi feladat: a pénz funkciói.
Ha csereeszköz és értékmérő funkcióban használnánk, az baráti lenne. Kérdés, hogy van-e visszaút, vagy csak én nem találom? ;)
Te magadtól vagy ilyen retardált vagy valki súg? Vagy csak simán nem megy az értő olvasás?
Le volt írva, hogy AZÉRT van szükség pénzre, mert nélkülözhetetlen eszköz a kereskedelem és a megélhetés szempontjából. Pénz nélkül hogy akarnál pl venni egy rúd szalámit? Hm?
Erre fel te idehánysz valami légbőlkapott hülyeséget.
S kérlek, ne mond olyan hülyeséget, hogy az iskolázottság s a tudás semmit se ér. Ezzel konkrétan egy szintre helyezed a magadfajta semmirekellő analfabétákat és az olyan orvosokat akik napi szinten mentenek életet.
Kérdező, ha nem vagy hajlandó elfogadni a válaszokat, miért írtad ki a kérdést?
Az kifejezetten troll mentalitás, hogy kiír valaki valami hülyeséget, s mikor jópáran válaszoltak rá, kommentben megint beírja, hogy provokáljon, s tartsa fenn az érdeklődést a kérdés iránt.
A lepontozás csak hab a tortán.
14/
Az amit a retardált alatt leírsz az csupán a te és az emberek fejében létezik ezért nem tudtok átlépni a pénz dolgon :) És ezért tart ott a világ ahol,hogy a pénz a minden.Ahogy egy filmben mondják ez a ti istenetek.
15/
Ha lepontoztak az nem én voltam én olyat nem szoktam de sajnálom a te kis lelkivilágodat meg a feletted szólóét is :)Hál isten még vannak semmirekellő analfabéták akik jobban keresnek mint egy tanult ember vagy egy orvos :)
A pénz nem isten. A pénz egy eszkőz. Lehetővé teszi a munka kifizetését s a javak megvásárlását. Mindezt meg a lehető legegyszerűbben.
Vagy szerinted mivel lehetne kiváltani? Miért dolgoznál? Mit kapnál az elvégzett munkért, vagy azért az időért, amit a munbkahelyeden töltesz? Mivel vennéd meg a számodra szükséges élelmet s használati tárgyakat?
Amíg nem tudsz rendes, helytálló érveket megfoglmazni, s ismételed a hülyeséget, mint egy papagáj, én tartom magam ahhoz, hogy velem ellentétben retardált vagy.
Igazából az lehet a gondja a kérdezőnek, hogy dolgozni kell. Nem akar.
De azt viszont szeretné, ha nem halna éhen, a többi ember eltartaná, és ehhez az első lépés az, hogy alanyi jogon járjon mindenkinek az eltartás.
Ehhez segítene, ha nem lenne pénz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!