Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért csóró mindenki a műszaki...

Miért csóró mindenki a műszaki egyetemeken?

Figyelt kérdés

Bárhol megnézzük, BME, óbudai, stb., a legtöbb hallgató rossz körülményekből megy oda. Szemben egy orvosi vagy jogi egyetemmel, tele van gazdagokkal, pedig állítólag a mérnökök keresnek a legjobban. Több statisztika szerint a jogászok átlag fizetése br 500. Az orvosit megértem, de a mérnökin miért?

"IT szférás villamosmérnök milliókat is képest megkapni". Mind ez hazugság?

2021. okt. 21. 22:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%

Egyrészt az egyetemisták kb mindenhol csórók. Másrészt szerinted aki egy adott szakra jár az már kap fizetést? Vagy hogy jön ide hogy mennyit FOG keresni?

Harmadrészt nem mindenki csóró. Te hova jársz hogy ezt gondolod?

2021. okt. 21. 22:17
 2/11 A kérdező kommentje:
Ez nem igaz. A jogi egyetemeken látszik, hogy mindenki gazdag szülőtől jön. Mérnöki szakra nagyobb eséllyel megy olyan ember, akinek a szülei is mérnökök. Ebből következtetem, hogy akkor a mérnökök csórók. Egyébként én is műszakis vagyok, ezt tapasztalom. Rettentő igénytelen emberek, akiknek kb kajára sincs pénzük. Durva.
2021. okt. 21. 22:30
 3/11 anonim válasza:
95%

A műszaki területeken egyetem elvégzése után elég hamar el lehet érni magas fizetést, ezzel ellentétben a jogászok és orvosok csak sokkal később kezdenek el jól keresni, de akkor nagyon. Továbbá a műszaki területeknek több az állami támogatottsága is.

Így a szegényebb körülmények közül jövőket jobban ösztönzi a nulla önköltséggel járó helyre való könnyű bekerülés és már korai jó fizetés, akit viszont bőven pénzelnek a szülei és így van neki, nem sürgős ez annyira és nyitottabb arra, hogy egy később felfutó pályát válasszon, mint például orvos, vagy jogász.

A másik indok, hogy a szegényeknek valószínűleg kevesebb olyan kapcsolataik vannak, amik jó munkahelyekre vinnék az embert, de műszaki területen erre nincs is igazán szükség, a jogászoknál viszont az ismeretség, jó kapcsolatok többet számítanak egy-egy jó állás megszerzéséhez.

2021. okt. 21. 22:34
 4/11 anonim ***** válasza:
93%

Mérnökként kapcsolatok nélkül is érvényesülhet az ember.

Jogászként ez egy kicsit nehezebb.

Az orvosit pedig rengeteg idő, és pénz elvégezni. Oda sem a faluszéli parasztgyerek fog menni valószínűleg... mert nem lesz pénze, államin sem.

2021. okt. 22. 07:57
 5/11 anonim ***** válasza:
76%

Azért van pár iparág ahol mérnökként sem olyan frankó ám az élet.

Három-négy terület van ami jól fizet. A többi saját véleményem szerint kétséges.

2021. okt. 22. 09:30
 6/11 anonim ***** válasza:
80%
A kérdésedből arra következtetek, hogy te jártál a BME-re, az Óbudaira, jogi egyetemre és orvosira is, hiszen igazán tájékozott vagy a hallgató matériával!
2021. okt. 22. 22:55
 7/11 anonim ***** válasza:
71%
Kamu, hogy a műszakiak jól keresnek. Gépészmérnök vagyok, hát inkább mentem volna burkolónak. És akkor az 5 év alatt már felfuttattam volna egy vállalkozást. IT-sek jobban keresnek. De azért nekünk is kellett sokat éjszakákon át tanulni. És még csajok se voltak a szakunkon.
2021. dec. 9. 20:35
 8/11 anonim ***** válasza:
87%
7: A gépészek irigylik az Its, villany mérnök kollégákat. Mi építősök meg irigylünk mindenkit :DDD
2021. dec. 9. 20:41
 9/11 anonim ***** válasza:
75%
Csak régen a csapból is az folyt, hogy legyél gépészmérnök és gazdag leszel. Hát nem lettem. Igazából akkor jöttem rá, mikor a konzulensemhez jártam szakdogát írni. Oké, volt háza meg autója, de nem volt gazdag. Inkább középszerű élete volt. Most nyelveket tanulok és váltani fogok SSC-re.
2021. dec. 10. 07:30
 10/11 anonim válasza:

hmm..szegény kérdező kénytelen olyan emberekkel egy szakon lenni akik: "Rettentő igénytelen emberek, akiknek kb kajára sincs pénzük"

de megnyugtatlak kérdező,sajnos hiába végzi el egy szegény származású ember az egyetemet (akár műszaki vagy más), a szülői támogatás hiánya és a szegénységből eredő betegségek miatt úgyis lemarad, így az életben már nem lesznek a környezetedben, és élheted nyugodtan a kis jól szituált életedet, úgy hogy nem kell tudomást venned arról,hogy ma magyarországon az emberek 90 százaléka kb ilyen helyetben van.

2021. dec. 21. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!