Lehet bajom, ha megtanulok bal kézzel írni?
Abszolút semmi de semmi bajod nem lesz tőle. Nyugodtan tanuld meg a balkezes írást (is).
Volt egy előadónk az egyetemen (nem hazudok!), aki magyarázat előtt 1-1 krétát vett a kezébe és aszerint írt a táblára, hogy melyik keze volt éppen a tábla mellett. Sokt kellett írnia, de főleg rajzolnia előadás közben. Amikor ezt először megláttuk, csak bámultunk. Higgyétek el, hogy nem lehetett megkülönböztetni, melyik szöveget melyik kezével írta.
Még egy sztori:
Egyszer elkezdett hosszan magyarázni, de észrevette, hogy csak bámul a hallgatóság. Erre azt mondja: "Ah, egy műszaki ember nem beszél, hanem rajzol." Lerajzolta és szinte egyszerre hördültünk (sóhajtottunk?) fel, kifejezvén, hogy "jáá, így már értjük!" Mindez nem ?Magyarországon volt.
Én is tudok mindkét kezemmel is írni és semmilyen hátrányt nem tapasztaltam emiatt.
(suliban meg anno konkrétan jól jött, hogy amelyik kezemet éppen látta a tanár, azzal írtam, a másikkal meg puskáztam :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!