Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Lehet bajom, ha megtanulok...

Lehet bajom, ha megtanulok bal kézzel írni?

Figyelt kérdés
Jobbkezes vagyok, de röplabdázok és a versenyek során sokszor megsérült az egyik ujjam a jobb kezemen. Ezért elkezdtem megtanulni bal kézzel írni, hogy az iskolában tudjak boldogulni. Lehet valami élettani hatása annak, hogy csak bal kézzel fogok írni?

#balkezes #átszokás #bal kézzel írni
2021. aug. 21. 13:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Abszolút semmi de semmi bajod nem lesz tőle. Nyugodtan tanuld meg a balkezes írást (is).

Volt egy előadónk az egyetemen (nem hazudok!), aki magyarázat előtt 1-1 krétát vett a kezébe és aszerint írt a táblára, hogy melyik keze volt éppen a tábla mellett. Sokt kellett írnia, de főleg rajzolnia előadás közben. Amikor ezt először megláttuk, csak bámultunk. Higgyétek el, hogy nem lehetett megkülönböztetni, melyik szöveget melyik kezével írta.

Még egy sztori:

Egyszer elkezdett hosszan magyarázni, de észrevette, hogy csak bámul a hallgatóság. Erre azt mondja: "Ah, egy műszaki ember nem beszél, hanem rajzol." Lerajzolta és szinte egyszerre hördültünk (sóhajtottunk?) fel, kifejezvén, hogy "jáá, így már értjük!" Mindez nem ?Magyarországon volt.

2021. aug. 21. 13:44
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is tudok mindkét kezemmel is írni és semmilyen hátrányt nem tapasztaltam emiatt.

(suliban meg anno konkrétan jól jött, hogy amelyik kezemet éppen látta a tanár, azzal írtam, a másikkal meg puskáztam :D)

2021. aug. 21. 13:46
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Kisgyerekkorban amikor írni tanítanak, ott tartják károsnak az erőszakos átnevelést a másik kezességre, mivel a gyerekben frusztráltság és stressz keletkezik attól, hogy azzal a kezével kell dolgoznia, amivel 'nem tud'. Ha önállóan csinálod a saját ütemedben és szórakoztatásodra, nem lehet gond.
2021. aug. 21. 13:52
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy lesz tőle bajod sőt csak jó ha mind a két kezeddel tudsz írni
2021. aug. 21. 16:36
 5/6 anonim válasza:
Semmi bajod nem lesz tőle. Én is megtanultam balkézzel írni, még általános iskolába és itt vagyok, élek, s virulok. Nagyon hasznos dolog egyébként.
2021. aug. 26. 17:21
 6/6 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem káros. Amikor el volt törve a jobb karom, bal kézzel csináltam mindent végig, amíg gipszben voltam. Nem lett tőle semmi bajom, pedig jobb kezes vagyok. Írni is megtanultam bal kézzel. Nem lett olyan szép, mint a jobb kezem írása, de olvasható. Nem is lett ettől semmilyen problémám.
2021. nov. 29. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!