Mi értelme van az életnek?
Lehet benne egyáltalán élvezni valamit?
A legtöbben olyan jó dolgokat mondanak róla, pedig én semmi értelmét nem látom, sőt, semmit nem tudok benne élvezni sem. Lehet, hogy velem van a baj, de ez az igazság.
Szóval ti hogyan vélekedtek erről?
Hát sok megközelítése van az élet értelmének.. Isten megtalálása, szerelem, élvezetek hajszolása, olyan foglalkozást találni amiben kiteljesedsz, nem muszálybol csinálsz stb.
Nagyon sokáig én is kerestem, hogy mi lehet az de 100% ban nem jöttem rá.
Aztán maradtam az élvezetek hajszolásánál, vettem egy sportmotort száguldozni, rengetegedet bulizok, csajozok, stb. Az első kettőnél érzem úgy, hogy ha csak kis időre is de megszűnnek a hétköznapi gondok és csak a pillanat számít. Hosszabb távon persze tervben van egy vállalkozás is, ahol a magam ura lehetnék..
De sokat ne gondolkodj ezen a kérdésen, mert hamar be lehet csavarodni tőle.. :D
Az élet értelme : hogy tovább add az Életet!!!
Nekem is kellett egy idő, mire rájöttem...
Én akkor jöttem rá, amikor egyre erősebb lett bennem a vágy, hogy gyerekeim legyenek és próbáltam megfogalmazni, vajon miért szeretném ezt ennyire?!... Mert nagyon sok dolog lenne, amit tovább szeretnék adni a gyerekeimnek, amire megtaníthatnám őket, és millió dolgot szeretnék megmutatni nekik (a csodás felhőket, a katicabogarat, a tavaszi virágillatú szellőt, a patakokban megbújó kavicsokat, a tenger hullámait, a napfelkeltét, stb.)...
És megszülettek a gyerekeim és azóta csodálatos az életem : értelme van reggel felkelnem és este lefeküdnöm!!! Értelmet kapott a munkám és a létezésem!...
Egy sor dolgot csak magam miatt nem csinálnék meg, de a gyerekeimért MINDENRE képes vagyok!...
Nem vagyok vallásos, de ettől függetlenül szeretem a Bibliát olvasgatni és rájöttem, hogy a Bibliában levő ismereteket is évszázadok, évezredek óta ugyanígy adják tovább egymásnak az emberek, mintha belénk lenne kódolva : ADD TOVÁBB AZ ÉLETET A KÖVETKEZŐ GENERÁCIÓNAK!...
Először is; NEM VAGYOK EMÓS!!!
Vagy ha valaki elgondolkozik az élet értelmén, az már egyből érvágdosó tucatemberke? Hülyegyerek...
A többieknek köszönöm a választ!
Egyébként arról beszélek, hogy én pont semmit nem tudok élvezni az életben, és az egész világot sz*rnak látom. Lehet, hogy a sok traumának köszönhető ez, de ebbe inkább nem folynék bele.
"Add tovább az életet a következő generációnak!" -> Na igen, de attól még, hogy szültél/nemzettél pár gyereket, még nem lesz több érelme az életednek. Vannak olyan emberek is, akiknek egyáltalán nincs gyerekük, akkor ők feleslegesen élnek, vagy mi?...
A válasz az én szememben "igen", hiszen mindenki értemetlenül él szerintem.
Azonban nem kéne kategorizáni az embereket azalapjn, hogy van-e családuk vagy nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!