Szerintetek nagyon gáz, hogy aki tudja szégyen nélkül kihasználja a jóindulatomat?
Megteheted, hogy legközelebb nemet mondasz az ingyen sminkelésre, és hozzá teszed, hogy drága az xy alapozó (vagy bármi) kifogyott, nincs rá anyagi kereted újat venni.
Az a helyzet, ilyenekbe nem gondolnak bele az emberek.
Én a melóhelyemen mindenkinek tea füvet osztogattam, ha kértek, mivel a benti tea, amit kaptunk elég vacak volt. Viszont, ha minőségi teafüvet lógathattunk bele, akkor ihatóbb. Sőt gyógytermékeket is osztogattam a saját pénzemből vettet, amit magamnak vettem eredetileg. És büszke voltam rá, hogy én gyógyítom a gyógyítókat. (idős otthonban ápolónő voltam, és a kolleganőimnek, munka társaimnak segítettem, ha betegek voltak, mivel az ottani gyógyszereket nem használhattuk, mert darabra elszámoltatták.)
A főnök asszony csak sárkányfű árusnak hívott viccesen.
DE, ha hagyod, sosem mondasz nemet, akkor sem, ha mint írtad, ez zavar, ki is fognak használni, épp amiatt, mert nekik ez fel sem tűnik, nekik, ez nem kihasználás. Bár eszükbe sem jut valamivel viszonozni - legalább egy csokival, vagy hogy mondjuk hoznak egy capuccinot, vagy ilyesmi.
Legalább megköszönik? Mert ha az sem, akkor hagyd.
Ahol már bevezetted hogy ki lehet használni ott abból a szerepből nehéz kijönni.
Fogd fel gyakorlásnak mert az életben még sokszor lesz rá szükség hogy a saját érdekedben nemet mondj.
Egyszer egyszer lehet önzetlenül segíteni barátnak. De ez már rendszeres kihasználás amit veled csinálnak. Neked is van életed, mondd meg hogy nem érsz rá és amúgy ilyet már csak pénzért vállalsz mert benne van az időd meg az anyagköltség. Ha nem tetszik, így jártak. Fogadd el hogy nem tudsz mindenkinek megfelelni. Az ilyenféle kihasználós pszichopaták csak érdekből barátkoznak veled. Sose fogják belátni hogy ez egy adok-kapok viszony, ők csak kapni akarnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!