Ki tud érdekességeket a Titanic-ról?
Tegnap néztem meg a filmet és engem borzasztóan megindított. Nagyon érdekel a téma, és szeretnék minél több érdekes történetet, tényt megtudni a katasztrófáról. És nem azt mondom, hogy nem érdekel a film, mert szerintem az egyik legjobb amit valaha láttam, de engem most az IGAZ történet érdekel. Természetesen, ha valaki tud a filmmel kapcsolatos érdekességet is akkor kérlek ne tartsátok magatokban, mert ez is érdekel, de az igaz történetet szeretném előtérbe helyezni.
A válaszokat előre is köszönöm! <3 <3 <3
A Titanic utolsó túlélője Millvina Dean 97 éves korában, 2009-ben halt meg. A nő a katasztrófakor mindössze 2 hónapos volt.
A jéghegy észrevétele és az ütközés közt 37 másodperc telt el.
A hajótestre 1985-ben, 3850 méteres mélységben találtak rá.
Nem egészen a kérdésre: sokan azt hiszik, hogy az volt a legnagyobb hajókatasztrófa, holott csak a legismertebb, főleg a nagy hírverés és a rajta utazó sok gazdag és híres ember miatt. A legnagyobb ez volt:
A mai napig is nagyon sok minden az óceán mélyén van a hajóból ,amik már olyan porladt állapotban vannak,hogyha megmozdítanák, azonnal szétesne.
Kár hogy most láttad még csak amúgy...a Titanic kiállításon nagyon sok érdekesség van. Bár lehet még jönnek :)
1-es érdekesek amiket írtál, a harmadikat tudtam, de a másik kettő megdöbbentett engem.
2-es elolvastam és valóban nagyobb volt a katasztrófa, de vitathatatlan, hogy a Titanic a leghíresebb hajó amit valaha építettek.
3-as hát igen, kár, hogy csak most tudtam megnézni a filmet és most, hogy láttam már sajnálom, hogy nem szántam rá előbb időt.
4-es már hallottam arról, hogy Dr. Lengyel Árpád látta el a megmenekült utasokat, de azt még nem, hogy ezután soha többet nem szállt hajóra.
A válaszokat nagyon, nagyon köszönöm!!! <3 <3 <3
Az első mentőcsónakokba csak vonakodva szálltak be az utasok, mert még nem gondolták, hogy a hajó tényleg el fog süllyedni, a fedélzet is nagyjából vízszintes helyzetbe volt még ekkor, nem érezték, hogy süllyed a hajó orra felé. Ezekbe az első csónakokba sokszor férfiakat is beengedtek, ha nem volt több nő a közelben, aki be szeretett volna szállni. Így is sokszor csak félig tele eresztették le őket. 20 csónak volt a hajón, ezek közül 14 65, 4 47 és 2 40 személy befogadására volt képes. Az első 5-6 leengedett mentőcsónakba kizárólag első-osztályú utasok szálltak be (plusz a hajószemélyzet tagja).
A hajón 12 kutya is volt, ebből 3 élte túl a katasztrófát.
A hajó negyedik kéményét csak esztétikai okokból építették, hogy nagyobbnak, szebbnek tűnjön a hajó. Sosem szállt fel füst belőle, csak szellőzésként funkcionált.
Valójában sosem készült fotó a Titanic belsejében. Az ilyen fotók mind az Olympicon készültek, ami a Titanic testvérhajója volt. Ugyanígy videofelvétel sem készült soha a Titanicról, az Olympic első útjáról viszont igen, így sokszor azokat a videofelvételeket használják fel a Titanicról szóló dokumentumfilmekben.
Az Olympic első útja annak idején nagyobb szenzációnak számított, mint a Titanic első útja.
Az első osztályon utazott az Allison család, 5-en voltak, apa, anya, két gyerekük (egy kislány és egy csecsemő), és a nevelőnő. Amikor a hajó süllyedt, a nevelőnőjük a kisbabájukkal elkeverődött a tömegben, ők ketten hamar helyet kaptak az egyik mentőcsónakban. A szülők a kislányukkal együtt viszont sajnos nem élték túl a katasztrófát, valószínűleg azért, mert nem voltak benne biztosak, hogy a dada a babával elmentek-e már az egyik mentőcsónakkal, vagy pedig még a hajón van. Így végig őket keresték egészen addig, amíg rá nem eszméltek, hogy nincs több mentőcsónak.
Mrs Dorothy Gibson, első osztályon utazó színésznő, édasanyjával utazott, ők a legelső (7-es számú) mentőcsónakkal hagyták el a hajót 2 másik férfi társaságában, akikkel az utazás alatt összebarátkoztak, és sokat kártyáztak együtt. Mr Lightoller, a Titanic második tisztje Mrs Gibson kezébe nyomott egy üveg Brandyt még a fedélzeten azért, hogy egy esetleges vízből kimentett utast ezzel fel tudjanak majd melegíteni. Amikor Mrs Gibson kezében a Brandys üveggel beszállt a 7-es csónakba, egy nő a csónakból egy alkoholizmusra utaló, gúnyos megjegyzést tett rá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!