Erdély és Transzilvánia az ugyanaz csak más szóval?
Figyelt kérdés
Mindig is úgy gondoltam hogy ugyanaz a jelentés mint mondjuk hogy mi Magyarországnak hívjuk hazánkat, külföldön meg mindenhol Hungary meg hasonló alakokat használnak. Most néztem meg a 92-es Dracula filmet szinkronnal, ott viszont hol Erdélyt mondanak, hol Transzilvániát, az meg kicsit megzavar. De ha meg ugyanaz, akkor miért nem lehetne csak Erdélyt használni? Sőt más filmeknél is szivesen használják a Transzilvániát.tegnap 20:11
1/3 anonim válasza:
"Erdély (románul Transilvania)
Ha mindkettőt használták, akkor a fordítás vagy szinkron csúszhatott el. Vagy feliratozva az angol (román) megnevezés volt, de a szinkronban már a magyar nevét használták.
2/3 anonim válasza:
Románul én inkább "Ardeal"-t szoktam hallani, "Transilvania"-t nemigazán. De angolul, latinul meg egy csomó más nyelven is valami hasonló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!