Miért rezonál be a gitár húrja?
Szia,
nekem is volt hasonló problémám, és azzal orvosoltam, hogy betettem valami papírt a felső nyereg alá. Mondjuk ez nem klasszikus, hanem akusztikus gitár volt, de azóta jól szól :D
#1 voltam, #3-nak
Itt nem azzal van a probléma, hogy rezeg a húr, hanem, hogy van egy kellemetlen utóhangozása. (azaz nem csak a normál hang szól, hanem egy kellemetlenül hangzó más hang is halszik)
Kérdező:
Ez csak megszokás kérdése.
#1 köszi hogy kisegítettél!
És Igen lehet hozzá kellene szoknom csak gondoltam hátha van valami más megoldas..
#1 voltam:
Van más lehetőség is, de azt nem feltétlenül lehet házilag megoldani. Ha egy hangszerjavító megemeli a felső nyerget, akkor elmúlik ez a ronda rezgő hang.
Próbálkozzunk!
Először is meg kell találni, hogy mi adja a kellemetlen zöngét. Nagy valószínűséggel a test erősít fel egy önmagán lévő hibát.
Az is lehetséges, hogy a húrok egy rossz nyakbeállítás miatt zizegnek a nem használt bundokon. Akusztikus gitáron is van nyakpálca, lehet állítani. Idevonatkozó videók/ oktatók, találhatóak Yt-on.
Lehetséges, hogy a húrláb ragasztása kezd elengedni. Fogj egy darab-akár-A4 lapot és próbáld a húrláb alá csúsztatni. Ha kiderül, hogy ez a probléma, akkor az egy jó út hangszerészhez.
ha üres húr zizegtet, akkor valóban lehet a felső nyereg. A cseréje nem egy ördögi összeg.
Még az is lehet, hogy valamit beleejtettél a testbe és az zeng, vagy vidám pókcsalád steppel a játékodra. Ki tudja, bármi lehetséges :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!