Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Erősítőn a G húr rezonál,...

Erősítőn a G húr rezonál, erősítő nélkül, tisztán nem, mi az oka?

Figyelt kérdés
Csak a G, akárhol fogom le. Hangszedővel lehet probléma (amit mondjuk nem hiszek, mert mindkét állásban ilyen), vagy az erősítővel? Az viszont nem túl nagy szám, 15 W-os kis Powerstate erősítő, egyelőre nem tudtam még jobbat venni :)

2014. jan. 1. 12:22
 1/2 anonim ***** válasza:

Ez érdekes. Kiváncsian várom, hátha valaki tudja rá a választ. Nekem van egy tippem, de lehet, hogy hülyeség és most megköveznek azok, akik jobban értenek hozzá :D Szóval: lehet, hogy van valami kis sérülés a kombóban (repedt fa v műanyag) ami a G hang hatására berezonál?

Azért gondolom, mert van nálam egy leharcolt akusztikus gitár, aminek a fedlapja elvált az oldalától kb 5 centi hosszan és ugyan ez a baja. Csak a G hang rezonál be, akárhol lefogom. Szerintem a G hang mefrezegteti a repedést, vagy a tököm se tudja.

2014. jan. 2. 19:15
 2/2 anonim ***** válasza:

Tényleg érdekes. Ki kéne próbálni az erősítőt másik gitárral, illetve a gitárt más erősítéssel, hogy úgy is jelentkezik-e a probléma.

Egyébként létezik olyan jelenség, hogy adott frekvenciákra rezonál valami, találkoztam már ilyennel, bár nem csak egy konkrét hangra, hanem azokra, melyek kellően erősen tartalmazták azt a felharmonikust. De tényleg csak néhány hangra rezonált.

Az egyik ilyen probléma valamelyik laza alkatrésznél volt, már nem emlékszem, hogy a hangolókulcs gombja, vagy valami a hídnál...

2014. jan. 2. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!