Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Rezonál a gitárhúr. Valami...

Rezonál a gitárhúr. Valami megoldás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Epiphone Les Paul Junior gitárom legvastagabb húrja minden nagyobb és néha a kisebb pengetéseknél is berezonál. A húrt most cseréltem azt gondolva, hogy ez megoldja, de semmi. A hangolás is jó, azt is most csináltam újra. Van erre valami megoldás?

2013. dec. 25. 17:11
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy rezonál, az a dolga. Különben nem szólna. :)

AMiről te beszélsz, az a húrzörgés.

Erősebb pengetésnél minden húr zörög valamennyire. Hogy mennyi elfogadható, az egyéni és beállítástól függ.

Húrmagasság (amit részben a nyereg bemélyedéseinek magassága, részben a húrláb magassága, valamint a nyak görbülete határoz meg, no meg a bundozás pontossága) valószínűleg nem jól van beállítva.

Lehet, hogy egy egyszerű nyakpálcaállítás is segít, lehet, hogy több mást is kell.

Érdemes lenne megnézetni hangszerésszel.

2013. dec. 25. 17:42
 2/3 anonim ***** válasza:
Az előző hozzászólónak igaza van. Ezt annyival egészíteném ki, hogy mivel azt írtad, hogy mindig csak a mély E húr zörög, valószínűleg nincs semmi baja a gitárnak. A hiba az lehet, hogy nem fogod le elég erősen. Gyakorold az akkordokat erősebben szorítani, ne aggódj, ha leszakad a kezed, majd hozzászokik idővel és a zizegés is abba marad :D
2013. dec. 26. 20:28
 3/3 játékgyerek válasza:
Nalam is ez a problema.Allitottam a nyakat mar,a hurok magassagat,de nem segitett.(tudom,h regi a post,de hatha segit valaki)
2018. júl. 24. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!