Vámkezelés? Gyerekként is kitölthetsz ilyen nyilatkozatot? Vámnyilatokzat ellenében visszaküldik a csomagot, de a pénzt visszakapom?
Figyelt kérdés
Rendeltem az USA-ból egy csomagot ebay-en (iphone x 64gb törött kijelzős). Megérkezett magyarországra és a nyomkövetési státusz jelenleg: "A címzett értesítése a vámkezelési folyamat megkezdéséről". Viszont meggondoltam magam és többé már nem szeretném a csomagot, mert a vám miatt nem érné meg nekem.2021. febr. 28. 19:49
1/4 anonim válasza:
Miért nem tájékozódtál előre, hogy mivel jár egy ekkora értékű küldemény megrendelése? Arról nem beszélve, hogy kiskorúként nem tehetsz önállóan ilyen nyilatkozatot egy hatóság felé.
Majd megkapod a vámnyilatkozatot, és ez lesz benne:
"Abban az esetben, ha küldeménye vámhivatali regisztrációs dátumától (lásd posta.hu oldalon a nyomkövetési funkciót) számítva 20 naptári napig nem tesz nyilatkozatot, küldeménye visszaküldésre kerül a feladó részére. "
Előtte pedig írj a feladónak, hogy vissza fogják küldeni, és a beérkezés után utalja vissza a pénzt.
2/4 A kérdező kommentje:
Jó, jó kicsit túloztam hogy meggondoltam magam, mert kifizetem, nincsen semmi baj vele, csak hogyan tegyem meg 16 évesen?
2021. febr. 28. 21:40
3/4 anonim válasza:
A vámnyilatkozatban bejelölöd, hogy a Postát megbízod a vámeljárás elvégzésével. Ekkor amikor a kézbesítő hozza a csomagot, vagy bemész érte a postára, akkor átvételkor a futárnak/ügyintézőnek fizeted meg az adót és eljárási díjat (27% áfa + 3500 eljárási díj). Ez a legegyszerűbb módszer, mert nem neked kell utánajárkálni.
4/4 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a segítséget!
2021. márc. 1. 10:12
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!