Számodra milyen üzenetet rejt az alábbi idézet?
„A seb a szájpadlásodon rég begyógyult volna,
ha nem piszkálnád a nyelveddel. De nem bírod megállni.”
A ténymegállapítás, amit idéztem, az 1999-es Harcosok klubja című filmben hangzik el.
Magát a filmet nem ismerem, csak ezt az idézetet (vagy akkor mondjuk ténymegállapításnak).
Azt gondoltam, hogy a puszta ténymegállapítás mellett van benne valami plusz is, s aki elolvassa, támad majd valami asszociációja, tovább tudja gondolni.
Nekem többek között olyasmi ugrott be, hogy egy (pár)kapcsolatban történik valami negatív dolog, amit meg lehetne beszélni, de ehelyett az egyik fél csak folyamatosan felemlegeti a dolgot. Így nem fog begyógyulni a sem..
Aztán szerettem volna megtudni, hogy ki-ki, a saját rövidebb-hosszabb élete során milyen dolgokat élt át, vagy mi szerepel a filozófiájában, amit erre az idézete lehet vonatkoztatni.
A tegezésért pedig elnézést kérek, roppant bunkó dolog volt tőlem. Vasárnap meggyónom majd.
Vigyázzon mindenki a szájpadlására! Szép hétvégét!
*seb és *idézetre
Nem csak bunkó vagyok, de írni sem tudok. :(
„A tegezésért pedig elnézést kérek, roppant bunkó dolog volt tőlem. Vasárnap meggyónom majd.”
Az interneten bunkóság MAGÁZÓDNI, a tegezés az elfogadott a netikett szerint.
A tegezés nem a kérdezőnek szólt hanem az idézetnek.
Ez volt az első gondolatom, amikor elolvastam. Nem volt semmi másodlagos mondanivalója számomra, semmi mögöttes tartalom, semmi mélyenszántó, elgondolkodtató többlettartalom, csak a véres szájpadlás, amit nem tudtam magamra venni.
Az egyetlen ami megfogalmazódott bennem, hogy ne tegezz.
Amúgy ha ez idézet, ahogy írod, jó lett volna rögtön a kérdésben megadni az idézet helyét, mert így szokás.
Elsőre én sem értettem az átvitt értelmét a dolognak, de amúgy tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!