Mennyire bonyolult egy névváltoztatás itthon?
1. Keresztnévről és vezetéknévről is szó vab.
2. Nem arra gondolok, hogy bemegyek a hivatalba, kicsengetek X forintot, mert ez nyiván nem nehéz. Hanem arra, hogy bizonyítványok, jogosítványok, oklevelek, banki adatok stb. átváltoztatása.
Remélem van itt olyan, akinek van ebben tapasztalata.
Bocs, nem láttam a kérdésed, nem vagyok minden nap fent. Igen, két hetet kell várnod. (Egyébként írtam, meg azt is, hogy hosszú volt.)
Akkor mehetsz az anyakönyvvezetőhöz.
"Mellékelten megküldöm névváltozatási okiratát. Tájékoztatom, hogy a névváltoztatást engedélyzeő határozat véglegessége a döntés közlésével (az okirat átvételének napján) áll be. A névváltoztatásról az érintett anyakönyvvezetőt (***) az okirat postai kézbesítését igazoló tértivevény visszaérkezését követően értesítem, az adatváltozásnak az elektronikus anyakönyvbe történő bejegyzése céljából. Az adatváltozás anyakönyvbe történő bejegyzését követően Ön bármelyik anyakönyvvezetőnél kezdeményezheti az angedélyezett nevet tartalmazó születési anyakönyvi kivonatának kiállítását.
Felhívom figyelmét arra, hogy a névváltoztatás miatt az ország bármely kormányhivatalának járási..."
Szept. 23-án kelt, nekem 28-án jött meg a levél, de 29-én reggel vettem át. Csak mert nem írta, hogy várnom kell-e további levélre vagy nekem kell keresni és mikor.
"Ön bármelyik anyakönyvvezetőnél kezdeményezheti..."
Tehát neked kell kezdeményezned,illetve azt kérdezd meg, megtörtént-e azelektronikus bejegyzés. (Úgyis egyeztetni kell az időpontot.)
Időpont mire kell? Írjak neki mailben, mikor mehetek érte?
Illetve okmányokat milyen sorrendben érdemes csináltatni? Nyilván majd megkérdezem, és feltehetően a személyi az első, de a többinél várni kell, míg az megjön, vagy az új anyakönyv (meg a személyihez kapott papír) elég a többi okmány módosítására, hogy felgyorsítsam az ügyet? Meg nekem új ügyfélkapu is kell, mert a felhasználónevem is a sajátom és abból is el akarom tüntetni, azon meg gondolom, nem tudnak módosítani, csak újat nyitni.
Én évek óta készültem a változtatásra,ügyfélkaput is csakazután nyitottam.
Az időpontot most, gondolom, a járvány miatt kell egyeztetni.
Ne menj esetleg hiába.
A személyi meg a lakóhelyigazolvány megy egyszerre, a TAJ-kártya mifelénk fura, mert a munkaügyiben kell intézni, heti egy adott napon lehet. Kicsit várakoznom kellett, de utána pillanatok alatt megvolt.
Az adókártyára már nem emlékszem, gondolom, az adóhivatalba mentem érte.
Tippet a készíttetés sorrendjére az anyakönyvvezető is ad.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!