Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mennyire bonyolult egy névvált...

Mennyire bonyolult egy névváltoztatás itthon?

Figyelt kérdés

1. Keresztnévről és vezetéknévről is szó vab.

2. Nem arra gondolok, hogy bemegyek a hivatalba, kicsengetek X forintot, mert ez nyiván nem nehéz. Hanem arra, hogy bizonyítványok, jogosítványok, oklevelek, banki adatok stb. átváltoztatása.

Remélem van itt olyan, akinek van ebben tapasztalata.

2020. aug. 3. 16:20
1 2 3 4
 31/40 Doros ***** válasza:

Bocs, nem láttam a kérdésed, nem vagyok minden nap fent. Igen, két hetet kell várnod. (Egyébként írtam, meg azt is, hogy hosszú volt.)

Akkor mehetsz az anyakönyvvezetőhöz.

2020. okt. 3. 07:26
 32/40 anonim ***** válasza:
Nekem annyi a dolgom mostanában, hogy egy napom 3 óra alatt eltelik. Egyébként a két hét honnan számítandó? Az okirat kiállításának napjától vagy az átvételétől? Gondolom, az anyakönyvvezető is ír majd, hogy regisztrálta és mehetek.
2020. okt. 5. 11:30
 33/40 Doros ***** válasza:
Én úgy emlékszem, nem írt. Én számoltam a napokat. A határozathozatal dátuma az alap.
2020. okt. 5. 17:23
 34/40 anonim ***** válasza:
Az 23-án volt, akkor szerdán kereshetem is elvileg? Csütörtökön nincs fogadás, esetleg pénteken bemegyek.
2020. okt. 5. 18:18
 35/40 anonim ***** válasza:

"Mellékelten megküldöm névváltozatási okiratát. Tájékoztatom, hogy a névváltoztatást engedélyzeő határozat véglegessége a döntés közlésével (az okirat átvételének napján) áll be. A névváltoztatásról az érintett anyakönyvvezetőt (***) az okirat postai kézbesítését igazoló tértivevény visszaérkezését követően értesítem, az adatváltozásnak az elektronikus anyakönyvbe történő bejegyzése céljából. Az adatváltozás anyakönyvbe történő bejegyzését követően Ön bármelyik anyakönyvvezetőnél kezdeményezheti az angedélyezett nevet tartalmazó születési anyakönyvi kivonatának kiállítását.

Felhívom figyelmét arra, hogy a névváltoztatás miatt az ország bármely kormányhivatalának járási..."

Szept. 23-án kelt, nekem 28-án jött meg a levél, de 29-én reggel vettem át. Csak mert nem írta, hogy várnom kell-e további levélre vagy nekem kell keresni és mikor.

2020. okt. 5. 18:31
 36/40 Doros ***** válasza:

"Ön bármelyik anyakönyvvezetőnél kezdeményezheti..."

Tehát neked kell kezdeményezned,illetve azt kérdezd meg, megtörtént-e azelektronikus bejegyzés. (Úgyis egyeztetni kell az időpontot.)

2020. okt. 5. 18:59
 37/40 anonim ***** válasza:

Időpont mire kell? Írjak neki mailben, mikor mehetek érte?

Illetve okmányokat milyen sorrendben érdemes csináltatni? Nyilván majd megkérdezem, és feltehetően a személyi az első, de a többinél várni kell, míg az megjön, vagy az új anyakönyv (meg a személyihez kapott papír) elég a többi okmány módosítására, hogy felgyorsítsam az ügyet? Meg nekem új ügyfélkapu is kell, mert a felhasználónevem is a sajátom és abból is el akarom tüntetni, azon meg gondolom, nem tudnak módosítani, csak újat nyitni.

2020. okt. 7. 05:01
 38/40 Doros ***** válasza:

Én évek óta készültem a változtatásra,ügyfélkaput is csakazután nyitottam.

Az időpontot most, gondolom, a járvány miatt kell egyeztetni.

Ne menj esetleg hiába.

A személyi meg a lakóhelyigazolvány megy egyszerre, a TAJ-kártya mifelénk fura, mert a munkaügyiben kell intézni, heti egy adott napon lehet. Kicsit várakoznom kellett, de utána pillanatok alatt megvolt.

Az adókártyára már nem emlékszem, gondolom, az adóhivatalba mentem érte.

Tippet a készíttetés sorrendjére az anyakönyvvezető is ad.

2020. okt. 9. 00:05
 39/40 anonim ***** válasza:
Eddig is időpont nélkül mentem ezekre a helyekre (mármint az elmúlt pár hétben). Ma délelőtt elmegyek, hátha megkapom az új anyakönyvit. A személyit meg a többit csak a jövő héten, talán hétfőn-kedden intézem, mert egy hét egyetem után olyan hullafejem van, hogy jobb, ha alszom előtte a hétvégén, hátha sikerül valami elfogadható képet csinálniuk. A taj kártyát pár éve anya csináltatta, azt tőle megkérdem, hol kellett (olyan régi mocsárzöld volt, de annyira csúnya volt meg kopott, hogy újat akartam, de nem tudom, mennyi idő volt, viszont elég hamar a kezembe került). Az adókártártyának úgyis csak a száma a fontos, annál változó, mikor jön meg, 2-3 hónap is lehet. Az új ügyfélkaput (nekem 6 éve van, mert enélkül egyetemre se jelentkezhettem volna) megpróbálom elintézni ezzel a papírral, mert az egyetemen is ez kell a bejelentéshez. Talán elfogadják ilyen esetben az anyakönyvet is személyi helyett, ha nem, akkor meg jövő héten intézem azt is. Bár nekem az is kicsit összekavaró lesz, hogy az anyakönyvet itthon kérem ki, ha már itt születtem (meg az anyakönyvvezető úgyis ismer már, 25 éve is ő írta alá, és jobb ez így), furcsa lenne egy másik város kiállítási helynek, a személyit, lakcímet viszont Újbudán csináltatom újra.
2020. okt. 9. 02:58
 40/40 anonim ***** válasza:
Ez a két nem mindig jön be, úgy néz ki. Vártam másfél órát, de aztán mondta, hogy semmi értesítés nem jött még neki, hogy el lenne fogadva. :(
2020. okt. 9. 12:48
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!