Nem jut eszembe semmi. Hogyan oldjam meg?
A sok határozatlan számnévvel, és a három számnévvel kéne mondatokat alkotni.
Úgy, hogy
Sok szó legyen a mondat:
Alanya
Állítmánya
Tárgya
Határozója
Jelzője
Ugyanígy a hárommal is.
Előre is köszönöm a segítséget!😊
Tavaly Márton három almafája olyan sok gyümölcsöt termett, hogy a szedéshez segítséget kellett hívnia.
A varráshoz sok dolog kell, de három mindenképpen: tű, cérna, olló, és ezek jó minőségűek legyenek.
Tegnap egy nagyon jó buliban voltam, ahol ott volt a három legjobb barátom, de még sok más ismerősöm is.
Itt van a polcon ez a sok jó könyv, találd ki, hogy ezek közül melyik három a kedvencem.
Holnap a múzeum boltjában olyan impresszionistákról szóló művészeti albumot szeretnék venni, amiben nagyon sok színes kép van, és jók benne a nyomatok.
A madárkereskedés kirakatában három olyan papagájt is láttam, amit szívesen megvennék, mert annyira aranyosak, de még nem tudom, hogy melyiket válasszam.
A színházban a darabot nézve olyan sok jó gondolatom támadt, de hazaérve már nem emlékeztem, csak háromra, ezeket gyorsan fel is írtam.
A koncertre már nem kaptunk jegyet, de nagy szerencsénk volt, és az előadás előtt egy illetőtől tudtunk venni hármat, ráadásul egymás mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!