Hogy érdemes "eltenni" a lóherét? Gyűjtöm, és eddig nem jutott eszembe jobb megoldás a celluxos beragasztásnál.
Szóval celluxszal ragasztgatom be őket, de gondolom, hogy nem valami jó és időtálló megoldás ez....
Esetleg valakinek van ötlete, amit otthon valamilyen általános dolgokból (mint akár a cellux is), tehát nem valami drága megoldás?
Szerintem ha kilapítod és kiszárítod akkor a celluxos megoldás az elég jól hangzik csak ne ragaszgasd ki meg be.
Voltam egy múzeumba ahol kb 80-90 éves kiszárított és kilapított virágokat láttam (amiket egy ember hobbi szinten gyűjtött) tehát ha jól csinálod sokáig eláll :)
Hát azért epoxy az szerintem elég költséges, valamint nem lehetne amolyan könyv szerűen tárolni 😅
Ha egyszer beragasztom mar nem szedem ki meg semmi, de akkor szerintem maradok a celluxnál, aztán lesz ami lesz 😄
Ahogy a második válaszoló írta: a legfontosabb a kipréselés, kiszárítás, és utána beteheted (ragaszthatod celluxszal) akár albumba is.
Esetleg lelakkozhatod - bár ezt nem próbáltam -, mondjuk hajlakkal. Illetve kaphatóak rajzokhoz rögzítő spray-k, hogy ne maszatolódjon el a mű, talán olyan spray is megfelelő.
Ha attól félsz, hogy a préselt növény tönkremenne, próbáld ki más, préselt növényen, hogy hogyan válik be a lakkal való lefújás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!