Kinek engedik az óránkénti 10 perc szünetet munkahelyen?
számítógépre vonatkozik a 10 perc, nem az ülőmunkára!
"..... rendelet előírja, hogy a képernyő előtt dolgozóknak óránként 10 perc szünetet kell adni. Ez a szünet azonban nem munkaközi szünet, és nem jelenti azt, hogy a munkavállaló ez idő alatt nem végezhet munkát, csupán azt jelenti, hogy képernyő előtti munkát nem végezhet – bármilyen másik jellegű munkát viszont igen. Tehát ez nem szünet, hanem csupán a képernyő előtti munkavégzés megszakítása, adott esetben másmilyen tevékenységgel."
1 -es köszönöm! :-)
2- es: értem, igen ez nem mindegy, mindenesetre én tuti nem mennék el olyan helyre dolgozni (30 éves vagyok), ahol nem engedik meg, hogy óránként 10 percet ne kelljen ülnöm...nem baj, ha adnak valami más munkatevékenységet, csak ne ülve kelljen azt is csinálni...különben néhány év alatt jön a sérv, és nem akarom megvárni, az egészség csak fontosabb..ezért is preferálom igazából a home office -t, ott a kutya se látja, mikor ülök vagy állok és így nem zavarhatja a "kedves" főnököt sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!