Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A barátom nem tudja, hogy...

A barátom nem tudja, hogy dohányzom! és ha megtudná otthagyna. Mi a teendő?

Figyelt kérdés
anno tudta h cigizek és sosem nézte jó szemmel, de előtte soha mindig csak megérezte rajtam.. :S félek hogy kiderül vagy megtudja, vagy megérzi megint..
2010. júl. 24. 01:19
 1/7 anonim ***** válasza:
51%
próbálj meg leszokni, ha fontos neked, képes leszel rá^^
2010. júl. 24. 01:29
 2/7 A kérdező kommentje:
ő fontos nekem de amiken mostanság keresztül mentem (suli meg minden) így mikor letenném mindig jön valami és muszáj újból és újból rágyújtanom
2010. júl. 24. 01:50
 3/7 anonim ***** válasza:

Ne is haragudj de ha ilyenért elhagyna akkor menjen is!

Elhiszem, hogy nem nézi jó szemmel, gondolom ő nem dohányzik, de akkor sem kellene ott hagynia!

Segítenie kéne a leszokásban v. elfogadnia!

Az én barátom sem dohányzik, én igen, de soha meg nem fordult a fejében, hogy ez miatt elhagyjon!

No persze szokta mondani néha , hogy "kevesebbet kevesebbet" , de azt is az én egészségemért!

Ja és soha (!!) nem érzi rajtam! Ha vele vagyok általában nem gyújtok rá, vagy félre vonulok, utána rágó, kézmosás.

Gondolkodj el ezen!

20/L

2010. júl. 24. 02:15
 4/7 anonim ***** válasza:

"próbálj meg leszokni, ha fontos neked, képes leszel rá^^"

nehogymár. ha fontos vagy neki elfogad így. állj elé, és mondd meg neki, hogy cigizek, ha nem tetszik menj a f.szomba.

2010. júl. 24. 02:33
 5/7 anonim ***** válasza:

A titkolódzás sokáig nem működhet. Vállalad fel magad!

Te dohányzol.

Ő nem mviseli el,hogy a párja dohányzik.

Te vagy a párja.

Ez a három dolog egyszerre nem lehetséges, így valamelyiken változtatni kell. Te egyedül a másodikon nem tudsz, úgyhogy az elsőre vagy a harmadikra érdemes fókuszálnod. Amúgy meg beszélgess vele! Ha a problémát meg akarjátok oldani, akkor megoldjátok. Ha kölcsönösen akartok ragaszkodni a saját állásponthoz, akkor nem fogjátok megoldani.

Ha neked ő tényleg fontos, akkor nincs " de amiken mostanság keresztül mentem". Másnak is van "suli, meg minden", és neked nem csak mostanság, hanem életed hátralevő 120 évében mindig lesz valami jó ürügy, hogy rágyújts, ha ráakarsz gyújtani. A leszokás azt jelenti, hogy akkor sem gyújtasz rá, amikor olyasmiken mész keresztül.

Véletlenül sem mondom, hogy le kell szoknod. A fenti három dologból bármelyiken változtathattok, de egyiken nagyon rövid időn belül fogtok.

2010. júl. 24. 02:46
 6/7 anonim ***** válasza:

> muszáj újból és újból rágyújtanom

Kizárt. Hogy hagytam volna abba, ha így lenne? Mellesleg bnőm évekig érezte rajtam direktben, amit én csak most érzek másokon. Büdös, igazán, messziről. Ráadásul értelme nincs. Drága. Fizetsz azért, hogy jó büdös legyél, köhögjél, futni meg lépcsőzni félholtan tudjál, ne tudj egy filmet végigülni a sżarod nélkül, rád kelljen várni, amikor még szívod, de mindenki más meg indulna, aztán téged kell szagolni az autóban... Legalábbis értelmes emberek közt. Ez van. Mielőtt abbahagytam, felderítettem magamnak jónéhány ilyesfajta "miért idóta a dohányos?" jellegű tényt. Lesújtóan könnyű dolgom volt, bőven volna ok iszonyúan lenézni a dohányosokat. Hiába voltam még jó fél éve dohányos, a tények nem ilyenektől függnek.

A kapcsolatok próbára tevése pedig teljesen elvetemült ötlet. Nincs nehézség, csinálni kell? Ha esetleg tényleg nincs gond, akkor is könnyű rátalálni, elég csak a fejlődés útjára lépni... Na de csinálni? Vagy szükséges próbatételnek tekinteni egy gyenge függőséghez ragaszkodást? Valakit lehet, hogy próbára tesznek, de az nem ő... Érdemes utánajárni, mennyire is "nehéz" elhagyni a dohányzást. Tudtommal senki nem lett még kevesebb se attól, hogy utánanézett, se attól, hogy elhagyta a cigit, se attól, hogy utánanézett, de nem sikerült, és megint nem, és megint, attól se, ha oda jutott, hogy tényleg dohányos marad... Ls egyik eset se kényelmetlenebb a többinél.

2010. júl. 24. 03:02
 7/7 Vivianaaa ***** válasza:

Én ugyanebbe voltam majdnem 1 évig, aztán elé álltam és megmondtam neki,hogy vagy elfogad igy vagy nem.

És elfogadott...

2010. júl. 24. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!