Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogy lehet ket idegen nyelvet...

Hogy lehet ket idegen nyelvet magas szinten beszelni?

Figyelt kérdés
Az angol nyelvet mar eleg magas szinten beszelem, eleg bo a szokincsem es azaltal valtozatosan tudom magam kifejezni.A kiejtesemet is nagyon sokat fejlesztettem, amely a legjobban az RP english-re hasonlit.A nemet nyelv tanulasa kozben rajottem hogy csakugy mint a legtobb brit akcentusra a nemet kiejtesre is a nem rotikussag jellemzo, a nemet szavak kb. 40 szazaleka elegge hasonlit az angol szavakra, viszont a nyelvtani szabalyok elegge elternek.

2020. jan. 4. 14:00
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:
Ez egy igazan erdekes tortenet volt.Nalam is vannak olyan reszek amikkel mem vagyok tisztaba, mert peldaul a level irast sem gyakoroltam nagyon es pont az etelkeszites nalam kisse hianyos meg, bar sok allatot es novenyt tudok angolul, a fuszerek es fozesi modszerek hianyoznak.Ami meg egy nagyon jo segitseg volt nekem az a horror sztorik a Youtube-on.Az ilyen tipusu videoknal meglehet tanulni a helszin/szemely leirasatol kezdve a kulombozo erzelmek kifejezen at eleg sok mindent.A kanadai baratnod biztos erdekesen mondta az "out" "around" es az ehhez hasonlo szavakat.
2020. jan. 10. 17:13
 22/22 anonim ***** válasza:

Egy idő után úgy kezdetem beszélni idegen nyelveket - már amiben még aktív voltam -, ahogyan jó esett, csak arra figyelem hogy értsék amit mondok.

Manapság (a francia nyelv kimaradt, de az összetett hangok, stb. kiejtését ismerem, nagyon sok szót értek) ismerősök előtt már magyarul ejtem ki a francia szavakat, nem ágyő, hanem adieu, stb.

Persze van olyan életszakasz, amikor élvezi az ember hogy jól beszéljen egy nyelvet, egy idő után ez megváltozhat. Sokszor magyarul sincs kedvem beszélni.

Volt olyan hogy egy nagy szerelmemnek több nyelven tudtam elmondani hogy mennyire szeretem, mert volt ami görögül volt érzékletesebb, volt ami magyarul (németül semmi), volt ami olaszul.

Hát nem tudom. Mostanában már csak olvasok idegen nyelven, vagy filmeket nézek.

Ez életmód függő is. A kanadai barátnőm után évekre Angliában voltam, tragédia volt. Nekem.

2020. jan. 10. 20:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!