Hogyan szarjak le dolgokat?
Nehéz úgy válaszolni, hogy nem írsz konkrétumot :)
Mert pl: nem tudnék mit írni ha pl stresszelsz egy vizsga miatt. Azt amíg túl nem vagy rajta nem lehet "leszarni" - de pl ha már megvan de rosszabb jegyet kaptál mint amire számítottál volna,arra azt mondom: SOHA nem fog érdekelni senkit az adott vizsgád épp hányas lett. Megvan a végleges papírod? CSAK ez számít. Ha pl azt nem tudod "leszarni" mit mond rólad valaki - erre azt mondanám, hogy miért érdekel ki mit gondol rólad? Te teljesen tisztában vagy a tulajdonságaiddal? Ha valami hamisat mondanak rólad, "azaz ő baja, hogy nem ismer téged... az ő problémája, nem a tied!" - ha esetleg egy általad is tudott "rossz tulajdonságot" emel ki valaki, akkor meg vedd viccesre a figurát, hogy igen, te is tudod, hogy ilyen vagy. Ha tudsz nevetni saját magadon, azzal az "ellenfél" nem tud mit kezdeni ;)
De ha mondanál konkrét dolgokat, könnyebb lenne válaszolni.
Elsőre azt írtam volna, hogy simán csak guggolj fölé és adj neki. (Én kicsi troll :P)
De végig olvasva igyekezz ne agyalni, ne gondold túl, s kevesebb lesz a stressz.
Én is ilyen vagyok, én azt teszem, hogy ha rajta kapom magam igyekszem leállítani, csinálok valamit. Rajzolok, filmet nézek, kapálok, ások, takarítok...vagy olyan témába ásom bele magam amiről tudom, hogy előbbre visz...több-kevesebb sikerrel. keress valamit ami kikapcsol, vagy keress olyan témát amin megéri agyalni. Vannak rá munkalehetőségek is, a legtöbb témában tanulási lehetőség is van.
A lényeg, hogy tereld el róla a figyelmed, tanuld meg kontrollálni vagy fordítsd az előnyödre.
Más szavakkal,
szard le; állítsd le magad; engedd el; ne parázz; csak lazán;
+a meditáció is jó rá, mármint van olyan ami erre van.
Szerintem első körben valahogy meg kéne oldani hogy a saját fejedet sikerüljön, de tényleg a gyakorlatban is.
Minden problémád megoldódna. Pl nem írogatnál ostoba felesleges kérdéseket.
Csakis letolt nadrággal és gatyával/bugyival!
.
Ne légy híve az "ahogy esik, úgy puffan" elvnek, de bármit is tervezel, ne akarjad végiggondolni az ÖSSZES lehetséges reakciót, mert minden, menet/megvalósítás közbeni változást úgysem tudsz figyelembe venni.
.
Nem kell leszarnod semmit, csak erre figyelni:
"Majd meglássuk, hogy így-e lesz, vagy úgy-e lesz!"
Egy ideig lehet csinálni de aztán tele lesz a pöce gödör
Mivel nem veheted szét a fejét mindenkinek aki felbosszant terápiázni kell
Sőt senkinek sem veheted szét
mindennap egyél bablevest, és csak éjszaka mozogj. Hordj a tatyódban egy térképet, egy elemlámpát, egy felespoharat és egy literes folyékony hashajtót.
A bab napközben szépen dolgozik a beleidben, amit éjszaka a célpontok felett egy feles hashajtó lehajtásával tudsz kioldani.
Nyugodt akkor lehetsz, ha megteszed/megtetted, amit kell, és persze akkor, ha nem tudsz változtatni. Utóbbi esetben ugye "itt és most" semmi dolgod az egésszel, mivel bármit teszel, semmi nem változik.
Izgulni az szokott, aki komolyan nem volt eléggé rajta, hogy stabilan jó legyen a végkimenetel, vagy aki tévesen lát esélyt arra, hogy baj lesz, amire ráadásul nem hajlandó felkészülni. Tehát hiába nem dől össze a világ, mert pl van uv, van diákhitel ha nincs ösztöndíj, és nem a többiek esetleges (!) ítélkezésén múlik, hogy mekkora a valós tudásod mondjuk tíz év múlva... Csak az álmatlanul forgolódás, dilinyós módon egyvalamin rugózás megy, nehogy véletlenül kipihenten tedd a dolgod holnap is... Hát, a lóf#{}nak is van vége, próbáld meg leszarni, és kizárólag a maga helyén és idejében foglalkozni a melóval! Senki nem lett attól okos, hogy hajnal kettőkor felriadva a végkimerült KO alvásból nekiállt tanulással ökörködni pihenés helyett. Ez már nem ingyen túlóra, hanem ezért te fizetsz majd, amikor ott a munka, jó hatásfokkal végig kellene vinni.
A nyugalom tényleg egy szent valami, rengetegszer megóv a begajdulástól, csak hajlandónak kell lenned kikapcsolni, amint annak van itt az ideje. Egy életen át a legnagyobb nehézfegyver lehet, ha jól begyakoroltan előveszed egy-egy valóban necces helyzetben a hidegvéredet, és tiszta fejjel mérlegelve rögtönzöl, lépésekkel járva a gyanútlanok előtt.
Ez nem szappanopera, mindig van lehetőség azt tenni, amit tényleg érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!