Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Egy internetes vásárlás,...

Egy internetes vásárlás, adás-vétellel kapcsolatban lenne egy kérdésem, kálváriám, hogy lehet-e ebből nekem, jogi értelmezésben bajom?

Figyelt kérdés

Egy bizonyos internetes oldalon már régóta hirdetek, többször adtam el kis és nagy értékű dolgokat sikerrel ott, ezt a viszonylag több pozitív értékelésem is mutatja. Általában ha nagyobb értékről van szó előre utalással szoktam intézni, nem is volt gond eddig, aki amit vett mindig meg is kapta.

Ám most ez megtörni látszik, eladtam egy nagyobb értékű telefont 300e értékben, át utalták a pénzt is, el is lett indítva a feladás amit most nem én intéztem. A csomag feladásánál több hiba is fellépett ami által a csomagnak nyoma veszett, de nem is ez most a kérdésem témája és válaszba kérném ne is erre összpontosítsunk. Hanem ott a vevő, aki kifizette a terméket amit vár, de nyilván hiába. Én vállaltam a felelösséget a csomagfeladás végett és persze a vételár visszafizetését sem vitatom (tudom itt lehetne a futárcégre hivatkozni, ezt majd én lejátszom velük). Viszont a gond az, hogy ugye bankszámlára jött és egyéb okból abból a pénzből már emeltek le, viszont én 200 ezret azonnal vissza tudok téríteni. Van 100 ezer fennmaradásom amit természetesen törleszteni akarok, de egyéb okokból az már nem megy sajnos egyszerre.

A fő kérdésem, lehet-e ebből bajom, ha nem igazán tetszik az a vevőnek, hogy nem tudom egyszerre visszafizetni a fennmaradó 100 ezret, hanem csak részletekbe? Itt jogi értelemben gondoltam, lehet belőle bajom?

Akár mit mond attól én törlesztem neki, mert annak ellenére, hogy nem nálam siklott el 100%-ban a dolog és igaz hatalmasat bukok, de attól azért a becsületem többet ér.

(zárójelbe megjegyezném amit írtam is a futárcéggel kapcsolatban, mert egy másik csoportba is feltettem a kérdést és a fő kérdésre nem kaptam választ csak a futár céget ecsetelték, sajnos a feladás úgy történt, hogy jött a futás, felvette és ennyi, nem adott semmit, sajnos van ilyen, de ez a része persze megy tovább jogi téren)

2019. dec. 11. 21:00
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha nem juttatod el az árut, és nem fizeted vissza a neked utalt árat 100 százalékosan a jogszabályokban előírt határidőig, akkor lehet bajod, igen. Nem 300 forintról van szó.
2019. dec. 11. 21:06
 2/7 A kérdező kommentje:
Ugye a 200 ezer azonnal visszatérítésre került, a fennmaradó 100 ezret meg körülményeimhez képest 5 hónapon belül/alatt vissza tudnám téríteni. Ha nem lenne neki megfelelő és pl feljelentést is tenne, mire az ügy olyan státuszba érne ez már egy rég visszafizetett dolog lenne. Nem vertem át, igaz bizonyítsam be, de itt a másik ütés, hogy nem tudom mert semmi papírt nem kaptam a feladás tényéről, szóval tudom egyik üti a másikat, de nem vagyok csaló aki utalás után felszívódik, épp ellenkezőleg én megoldani akarom a dolgot, ha még balul is sült el és a legvégén tudom, hogy én leszek az egy, akit mindent benyel és bukok.
2019. dec. 11. 21:17
 3/7 anonim ***** válasza:

Gondold bele magad a vásárló helyébe te sem örülnél neki ha egy ismeretlen embernél van 100e Ft-od 5 hónapig.

A vevőnek semmi köze nincs ,hogy tőled vontak-e le pénzt vagy mit csináltál.

Ő nem kapta meg a telefont és neked kötelességed egyben visszatéríteni a pénzt nem részletekben, hanem egyben.

Az hogy te rosszul adtad postára szintén a te felelősséged nem a vevőé.

2019. dec. 11. 22:33
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha feljelentést tesz és te közben kifizetted a teljes összeget attól még ugyan úgy megbüntetnek csak enyhítő körülményként fogják venni.
2019. dec. 11. 22:35
 5/7 A kérdező kommentje:
Nagynehezen sikerült még 50 ezret mellé összekaparnom, szóval 50 ezer a hátralék már csak.
2019. dec. 12. 07:55
 6/7 TappancsMancs ***** válasza:
Az 50 000 mindjárt jobban hangzik, mint a 100 000, de kivételes esetként próbálj meg kölcsönkérni még a fennmaradó részre. Neked úgyis mindegy kinek tartozol, a vevőnek vagy a kölcsönadónak, de a vevőnek ez nem mindegy. Nem jó dolog a kölcsön kérés, viszont ez szükséghelyzet. Te is nyugodtabb lennél és a vevő is.
2019. dec. 12. 14:45
 7/7 A kérdező kommentje:
Megoldottam nagynehezen, hogy vissza adjam a teljes árat, nem ér annyit nekem az egész, plane a becsületem. Nem egyszerű ez így karácsony előtt, de sajnos ez van :/
2019. dec. 13. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!