Miert csinalja ezt a munkaltato?
"vidéken krvára elterjedt és bevett szokás, hogy feketén dolgoztatnak embereket, kereskedelemben is"
És ez az én hibám, vagy azoké akik ezt eltűrik? Na ugye.
"És az nem a kérdező hibája, hogy úgy átbszták ahogy csak tudták"
Nyilván az én hibám. Ki másé?! Abban a pillanatban, hogy nem kap munkaszerződést, tudnia kell, hogy stikli van - annak pedig ő fogja meginni a levét. És mégis vállalja - ki a hibás? Úgy van, én.
"Te meg mégis milyen alapon hordod el mindennek, azert mert konkrétan csőbe lett húzva?"
Úgy lett csőbe húzva, hogy már az első pillanatban egyértelmű volt, hogy ez lesz - ő pedig mégis vállalta. Aztán még ő van meglepődve, hogy tényleg az történt, ami várható volt... Édes istenem, komolyan ennyire sötétek vagytok ti ott "vidéken"?
"leírta, hogy nem rinyálni szeretne."
Viszont mást sem csinál. Olvasd végig a kiírt "kérdést", az egész egy nagy rinyálás. Konkrétan 240 szóban mást sem csinál csak panaszkodik.
Lehet engem szapulni, de attól neki nem lesz jobb. Azt nem hajlandó megérteni, hogy az ilyen munkáltató nem fog megváltozni egy gyíkhura kiírt kérdéstől, és addig fogja a vérét szívni, amíg hagyja.
Van egy régi mondás:
Aki kurvnak áll, ne lepődjön meg, ha megbsszák.
Ha érted, érted. Ha nem - hát, akkor így jártál.
Való igaz hogy nehéz olvasni a tagolatlan, ékezetmentes, elütésektől hemzsegő szövegedet, de azért megtettem - és a legtöbb kérdésre a válaszom is megtalálható a korábbi hozzászólásaimban. Nem fogom a továbbiakban ismételgetni őket.
Folyton azon lovagolsz/tok, hogy mit tegyen a kérdező.
Nincs csoda-megoldás.
Vagy felmond a csipába, otthagyja azt a helyet, ahol nyilvánvalóan kihasználják és átverik, vagy ottmarad és tűr tovább.
Hiába csűritek-csavarjátok a történetet, ez a két variáció van. Nincs több. Nincs, akkor se, ha ez nektek nem tetszik.
A helyzet baromi egyértelmű: a kérdező és a hozzá hasonlók miatt a munkáltató megteheti, hogy visszaéljen gyakorlatilag bármivel, hiszen ti ezt eltűritek.
Bátran hülyézz le engem, ha ettől érzed magad valakinek, de ez nem fog segíteni sem a kérdezőn, sem a többi többszázezer munkavállalón, aki hasonló cipőben jár.
Amíg engeditek - igen, ti, a nép, az emberek, a munkavállalók -, hogy kihasználjanak, addig ki is fognak. Pont, ennyi.
Van már olyan szolgáltatási szektor, ahol kénytelen a munkáltató azzal szembesülni, hogy nincs több munkaerő. Sem kihasználható, sem tisztességes. Na ott már nincs lacafaca, ott nem lehet a munkavállalóval szórakozni.
Majd ha ti, többiek is eljuttok odáig, hogy nem vállaljátok el a szart, akkor emberszámba vesznek majd titeket is. Addig pedig marad a rinyálás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!