Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miert csinalja ezt a munkaltato?

Miert csinalja ezt a munkaltato?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Dohanyboltban dolgozom, most már több mint két honapja. Egy eleg forgalmas helyen raadasul, sok az ellenorzes. Az első honapomat napi bejelentessel dolgoztam, minden nap kivettem a kasszából a penzemet. Eddig oke. Következő hónap első napján bejott az uzletvezeto, kozolte, hogy bejelentett. Ezt követő napon műtöttek engem, ezért 10 napig otthon kellett maradnom. Visszajöttem betegségéből, aznap bejott, és megint mondta, hogy na ma be jelentett. Ez volt egy honapja, azota se lattam semmiféle munkaszerződést, taj és adokartyan kivul semmilyen más személyes okmányt meg nem kértek tőlem, bankszamla számom se tudják. Elmondtak az elején, hogy mindenfele képpen jár egy heten a két szabadnap, ehhez képest heti 6 napot dolgozom. Elmondtak azt is, hogy unnepnapokon valtjuk egymast a kollégával, ehhez képest az egesz 20at(azaz több mint 13 orat) egyedul dolgoztam le. Minden reggel ha delelottos vagyok, 3kor kell kelnem, csak azert, hogy 4;45kor azt az 5 szemelyt kiszolgáljam 5db energiaitallal. Onnantól kezdve 8oraig kb egy darab ember nem jön be. Múltkor már a munkavedelmis világositott fel arról, hogy tulajdonkeppen meg nem is dolgozhatnek egyedul, és ha ellenorzeskor kiderül hogy felügyelet nelkul dolgozom, nagyon megütheti az üzlet a bokáját. Az már csak mellékes, hogy ha minusszal zarjuk a napot, azt persze zsebből ki kell fizetni, de ha 50 forint feletti pluszunk van, azt már zaraskor mindenkepp be kell rakni a borítékba, mert hogy elvileg ezért is büntetnek. Én nem ertek a kereskedelemhez, és nem is rinyalni szeretnek, de ez így eleg erdekesen nez ki számomra.
2019. aug. 29. 09:07
1 2
 11/16 anonim válasza:
Figyelj már te gyökér válaszoló, te jöhetsz itt azzal, hogy így munkaszerződés, úgy munkaszerződés, gondolom nem esik le, hogy attól még, hogy te azon szerencsések közé tartozol, akik teljesen tisztán és legálisan dolgozhatnak, vidéken krvára elterjedt és bevett szokás, hogy feketén dolgoztatnak embereket, kereskedelemben is, nyilván a saját javukra. És az nem a kérdező hibája, hogy úgy átbszták ahogy csak tudták, mert az ilyen embereket tudják kihasználni és sakkban tartani a legjobban, akik szorult helyzetben vannak. Te meg mégis milyen alapon hordod el mindennek, azert mert konkrétan csőbe lett húzva? Mert te ki vagy ehhez, hogy úgy beszélj mással, mintha felsőbbrendű lennél? Ember, az egyetlen gerinctelen itt te vagy egyedül. Te idejössz, mérhetetlenül lekezelő stilusban beszélni valakivel, mikozben leírta, hogy nem rinyálni szeretne. És az hogy te kijelented azt, hogy ő a saját javára dolgozik feketén, az meg abszurd. Vagy nem tudsz olvasni, vagy leginkább te szereted eljátszani a sötétet. Neked pedig azt tudom tanácsolni, hogy tarts ki, keresgélj szorgosan munkát, hátha találsz valamit, és ahogy találsz, hagyd ott rögtön őket.
2019. aug. 30. 08:34
 12/16 anonim ***** válasza:

"vidéken krvára elterjedt és bevett szokás, hogy feketén dolgoztatnak embereket, kereskedelemben is"

És ez az én hibám, vagy azoké akik ezt eltűrik? Na ugye.

"És az nem a kérdező hibája, hogy úgy átbszták ahogy csak tudták"

Nyilván az én hibám. Ki másé?! Abban a pillanatban, hogy nem kap munkaszerződést, tudnia kell, hogy stikli van - annak pedig ő fogja meginni a levét. És mégis vállalja - ki a hibás? Úgy van, én.

"Te meg mégis milyen alapon hordod el mindennek, azert mert konkrétan csőbe lett húzva?"

Úgy lett csőbe húzva, hogy már az első pillanatban egyértelmű volt, hogy ez lesz - ő pedig mégis vállalta. Aztán még ő van meglepődve, hogy tényleg az történt, ami várható volt... Édes istenem, komolyan ennyire sötétek vagytok ti ott "vidéken"?

"leírta, hogy nem rinyálni szeretne."

Viszont mást sem csinál. Olvasd végig a kiírt "kérdést", az egész egy nagy rinyálás. Konkrétan 240 szóban mást sem csinál csak panaszkodik.

Lehet engem szapulni, de attól neki nem lesz jobb. Azt nem hajlandó megérteni, hogy az ilyen munkáltató nem fog megváltozni egy gyíkhura kiírt kérdéstől, és addig fogja a vérét szívni, amíg hagyja.

2019. aug. 30. 09:01
 13/16 anonim válasza:
De hat ember bmeg nem jut el az agyadig nem jó kedveben turi el az egeszet? Xdd diktáljam betűnkent vagy mi? Xd vagy egyszeruen tenyleg nem tudsz olvasni vagy most csak poenkodsz amugy? Xdd mert mit csinaljon bmeg oruljon hogy atbasszak? Már hogy lett volna első pillanatban egyertelmu hogy ez lesz? Nagy szakerto lehetsz ha te ezt így tudod. Meg ne is haragudjal de megkerdezte mit csináljon, te annyit valaszoltal h alljon a sarkara. És? Akkor mi lesz? És az mit takar h álljon a sarkara? Mondja meg a foninek h a kva anyad nem csinalom? És? Akkor nem kapja meg a pénzét. Azert mert te valszeg egy tehetos kocsog vagy, masnak egy 150e ftos kimaradás nagy terhet okoz foleg annak aki egyedul el tamogatas nelkul. A napi berezes most is kvara elkeruzli a figyelmed xdd igy van egy heten otszor lehet csinalni de mondom bmeg ha ugyis atbasszak, és szerencsétlennek meg az ablenyeg h csak megkapja a penzet, akkor a munkaltatonak szted nem tok mindegy hogy mondja neki hogy hogy van meg h nincs bejelentve? Xd mondd már meg istenem mit csinaljon egy olyan ember aki rá van kenyszerulve arra h ezt a szr munkat csinalja ha egyszeruen nincs munkalehetoseg és ra is volt kenyszerulve hogy elvállalja, a pereskedesbol szarul jonne ki esatobbi? Alljon a sarkara mi? Xdd istenem xd osztod osztod osztod az eszt, de konkretan egyszer se tudtál normalisan erre valaszolni xdd nekem is volt olyan munkahelyem ahol nem rogton kaptam meg a szerzodesem hanem egy hónappal kesovb csak nalunk nem voltak ilyen undoritoak és nem hasznaltak ki ennyire.
2019. aug. 30. 09:55
 14/16 anonim ***** válasza:

Van egy régi mondás:

Aki kurvnak áll, ne lepődjön meg, ha megbsszák.

Ha érted, érted. Ha nem - hát, akkor így jártál.

2019. aug. 30. 10:14
 15/16 anonim válasza:
Hat én eskuszom feladtam. Mentalisan visszamaradott vagy battya, olvasni nem tudsz, kerdesekre nem válaszolsz, pofazol össze vissza és képes vagy ennyivel lezarni.xd Gyonyoruen minősítetted magad, ennyit tudsz, jo izesen szetsavaztal valakit de normalis erdembeli valaszt egy kerdesre se adtal ugyhogy szivbol gratulalok neked xdd
2019. aug. 30. 10:19
 16/16 anonim ***** válasza:

Való igaz hogy nehéz olvasni a tagolatlan, ékezetmentes, elütésektől hemzsegő szövegedet, de azért megtettem - és a legtöbb kérdésre a válaszom is megtalálható a korábbi hozzászólásaimban. Nem fogom a továbbiakban ismételgetni őket.

Folyton azon lovagolsz/tok, hogy mit tegyen a kérdező.

Nincs csoda-megoldás.

Vagy felmond a csipába, otthagyja azt a helyet, ahol nyilvánvalóan kihasználják és átverik, vagy ottmarad és tűr tovább.

Hiába csűritek-csavarjátok a történetet, ez a két variáció van. Nincs több. Nincs, akkor se, ha ez nektek nem tetszik.

A helyzet baromi egyértelmű: a kérdező és a hozzá hasonlók miatt a munkáltató megteheti, hogy visszaéljen gyakorlatilag bármivel, hiszen ti ezt eltűritek.

Bátran hülyézz le engem, ha ettől érzed magad valakinek, de ez nem fog segíteni sem a kérdezőn, sem a többi többszázezer munkavállalón, aki hasonló cipőben jár.

Amíg engeditek - igen, ti, a nép, az emberek, a munkavállalók -, hogy kihasználjanak, addig ki is fognak. Pont, ennyi.

Van már olyan szolgáltatási szektor, ahol kénytelen a munkáltató azzal szembesülni, hogy nincs több munkaerő. Sem kihasználható, sem tisztességes. Na ott már nincs lacafaca, ott nem lehet a munkavállalóval szórakozni.

Majd ha ti, többiek is eljuttok odáig, hogy nem vállaljátok el a szart, akkor emberszámba vesznek majd titeket is. Addig pedig marad a rinyálás.

2019. aug. 30. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!