16 éves lány vagyok,168 centimeter es 67 kilogramm. Atletizálok heti 6×, de emelett egy ideje túelevéses zavarral küszködöm. Van rá mód hogy ezen túllépjek?
Na itt van a kutya elásva. Este kellene a legkevesebbet enni. Nem véletlenül tartja a mondás, hogy reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj úgy, mint egy polgár, és vacsorázz úgy, mint egy koldus. Reggel 7 és 9 között a leghatékonyabb az emésztés, ekkor kellene a legtöbbet enni, este pedig a kis adag vacsi után is hagyni kellene a gyomornak időt az emésztésre lefekvés előtt, legalább 2, de inkább 3 órát. Éjjel a gyomornak is pihennie kellene, nem emésztenie.
Ha rádtör este a falási roham, igyál egy pohár vizet, és menj el mozogni egy kicsit. Vagy foglald el magad mással, bármivel, ami nem evés.
Lehet, hogy nem ártana számolnod a makrókat, legalább körülbelüli értékeket. A reggelidben alig van fehérje és kalória, a menza sem arról híres, hogy hú de tele van hasznos tápanyagokkal, legalábbis én nem ezt tapasztalom a gyerekeim iskolai ebédjével kapcsolatban. Valami leves minimális zöldségekkel és egy szénhidrátdús második a jellemző. Este nem tudom, mit eszel, de a hiányzó tápanyagokat nem ártana bepótolni. Ha túl kevés a fehérje a nap végére, esetleg ihatnál még valamilyen fehérjeturmixot.
A másik dolog a késő esti nassolás. Velem akkor szokott előfordulni, ha nem volt elég kiadós a vacsora, és már fáradt vagyok, de még fenn maradok valamilyen okból. Ilyen esetre tartok itthon étcsokit (70-85%-os) és olajos magokat. Tudom, hogy nem jó ilyen későn enni, de ha nagyon szükségét érzem annak, hogy egyek, akkor inkább ezek, mint a pékáru vagy a túlcukrozott édességek. Illetve néha főzök egy jó kis teát (gyógyteákat iszom).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!