A paleónak a szőlőcukorral csak a gyors felszívódás a baja, vagy más is?
Ilyeneket, mint a zeller, sütőtök, karalábé, lehet enni, sok paleós receptben szerepelnek, csak krumplit nem, de azt sem a magas GI miatt. Ha a vércukroddal van gond, akkor ezeket a zöldségeket más ételekkel együtt edd és számold a ch tartalmukat.
A zöldségekben viszonylag kevés a szénhidrát, még a sütőtök is sokkal jobb ebből a szempontból, mint a gabonák. Paleóban még aszalt gyümölcsöt is lehet enni (ha nem cukrozott, nincs benne tartósítószer, mértékkel), pedig azokban jó sok cukor van.
A paleóban nem a természetes szénhidráttartalom vagy a GI a fő szempont. Olyan ételek fogyasztását javasolja, amelyekhez az ember évmilliók alatt alkalmazkodott, nem vagy minimális mértékben vannak feldolgozva, és amelyekben nincsenek olyan anyagok, amik rossz hatással vannak az emésztésre. A szőlőcukorral az a baj, hogy feldolgozott, növényekből mesterségesen kivont alapanyag, amiből hajlamosak vagyunk túl sokat enni. Ha pl. nyers gyümölcs formájában fogyasztod (amiben vannak vitaminok, rost stb., nincs feldolgozva), akkor rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!