Ételintolerancia vizsgálatot (nem ételallergia) végeznek kórházban is alapvető dolgokra, mint például a tehéntej, tojásfehérje, glutén. Stb? Vagy ezt célszerűbb elvégeztetni egy független laborral, mint a foodtest?
Kislányomnak szeretnék csináltatni idegrendszeri éretlenség, figyelemhiány...miatt. Plusz a vádliján van néhány nagyon apró kitüremkedő pötty, ami még felkeltette a figyelmem.
Felmerült bennem, hogy esetleg felszívódási nehézség áll a háttérben, illetve a figyelemhiányt ez is okozhatja. Ételallergia vizsgálata volt (vérszékelés és gyulladás miatt), az negatív lett. De ott IgE-t néztek ugye.
Nekem az ételintoleranciárért (asszem 20 ételes volt) fizetni kellett, és gyengén pozitív lett gluténra, élesztőre is, előtte viszont lisztérzékenység teszt negatív, amiért szintén fizettem.
A kórházból elküldték a Synlabnek, ő csinálták meg.
Kedves 3-as.
Rátapintottál a kérdésem lényegére :)
Nézegettem olyan weboldalakat, ahol magán úton lehet rendezni ételallergia vizsgálatot, de ezeknek ugye eléggé borsos az áruk (60.000-80.000). A lényeg akkor, hogy a kórház ilyet konkrétan nem tud végezni, mert ők is elküldik egy másik labornak, ami ugye szintén fizetős. Itt maximum a kettő közötti különbség lehet a lényeges már csak. :)
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!