A citrom lúgos vagy savas kémhatású?
Figyelt kérdés
Sok helyen hallottam barátoktól, hogy a citrom jó a gyomorégés ellen, ráadásul lúgosítja a szervezetet. Ez attól van, hogy ellenreakciót vált ki a savasságra a szervezet, így lúgot termel, vagy egyszerűen csak lúgos kémhatású és ez a szervezetben semlegesíti a savakat?2010. júl. 6. 19:08
21/28 A kérdező kommentje:
utolsó válaszoló: Nem szabad általánosítani. Lehet, hogy a te orvosod ilyen, de van, akinek nem. Az én anyám például vesekövet kapott a C-vitamin poroktól és tablettáktól.
2010. júl. 7. 19:39
22/28 anonim válasza:
Döbbenetes példája volt ez a kérdés a kollektiv butaságnak. Aki a tuti választ adta (savas, de lúggá bomlik le), 0 %-ot kapott, aki a baromságot mondta, 100 %-at. Szomorú, hogy itt tartunk, de én úgy látom, mintha az ország egésze is valahogy így szavazna a valóságról és az igazságról.
23/28 A kérdező kommentje:
én senkinek nem adtam semmilyen értékelést, szándékosan, mert nem tudom, ki mondott baromságokat. A politikai helyzetet pedig elég érdekes keverni egy általános kérdéssel...
2010. júl. 8. 08:04
24/28 anonim válasza:
Google a barátom!
Hogy a citrom savas egyértelmű: [link]
Vagyis nem mindenki számára egyértelmű:
Én valahogy jobban hiszek az első linknek.
De akkor a sav meg a lúg is lúgosít?
Hát ez sirály! (lenne ha bevenném a maszlagot)
De figyeld csak ezért lehet jó a gyomorégésre a citrom:
"Ugyanakkor a gyomorégés előfordulhat savhiányos állapotban is."
innen:
25/28 anonim válasza:
20:47: Basszus valaki légyszi vezesse már le KÉMIAILAG hogy hogyan lesz a citromsavból lúg!!!
26/28 anonim válasza:
Valòban lùgosìtja a savat. Gyomorègès ill. èmelygèsre tokèletes - tapasztalatom is ezt tàmasztja alà.
27/28 anonim válasza:
Nagyban függ attól, hogy az ételnek illetve az alapanyagnak a savasságát/lúgosságát mérik, és nem azt a pH-t, amit az emésztés után kapunk! Pedig a lényeg nem az, hogy az étel maga savas vagy lúgos, hanem az, hogy emésztés után savasító vagy lúgosító a hatása. Például a citrom az egy savas gyümölcs, mégis ha megesszük, emésztés után (alacsony cukortartalma miatt) lúgosító hatású lesz, ezért a lúgosító ételek közé tartozik.
28/28 anonim válasza:
Még mindig nem volt rá képes senki.. Kérlek írjátok le, hogy HOGYAN VÁLIK LÚGGÁ. Mi a kiindulási termék, mik az intermedierek, és mi lesz az a végtermék, ami lúgosít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!