Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Egeszsegtelenul elek?

Egeszsegtelenul elek?

Figyelt kérdés

16 eves lany vagyok es naggyon szeretem a peksutiket, edessegeket, es sokat is eszek beloluk, csomo feher kenyer, kifli, pogi a kedvencem a kakaos csiga (minden nap minimum 1 elfogy belole az tuti :D ) viszont semmi bajom nincs, tele vagyok energiaval, nem vagyok elhizva, atlagos a borom stb. Olvastam,hogy ez igy nagyon egeszsegtelen taplalkozas, mert eszek persze hust meg zoldseget gyumolcsot is de az etrendem nagyreszet azert a peksutemenyek alkotjak. Azt is olvastam hogy felnott koromra lesz ebbol bajom. Akkor eleg ha majd csak akkor kezdek el egeszsegesen taplalkozni?(marmint nem amikor mar bajom van hanem mondjuk 5 ev mulva v nemtom) Mert nagyon szeretem ezeket a vackokat es nem szivesen mondanrk le roluk. Vagy lesz ebbol bajom?

Legyszi ne bunkozzatok a valaszokban, koszi :)

2019. ápr. 30. 18:21
 1/3 anonim ***** válasza:
Cukorbetegseg sanszos, de hat ez szerintem annyira emberfuggo. Van aki egesz eleteben dihanyzik,fustol mint a gyarkemeny, aztan el 90 evet..es van akit 50 evesen elvisz a tudorak..Szerintem minden betegseg kialakulasat tobb tenyezo is befolyasolja. Mozogj, sportolj eleget es fogyassz sok folyadekot, - tisztitsd a szervezeted.
2019. ápr. 30. 18:40
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem csak azok lesznek betegek a rossz táplálkozástól, akik el is híznak tőle, mert adott rá a hajlamuk. Karcsú lányként is lehetsz egészségtelen, és később beteg is ha sok ilyen fehérlisztes cukros szemetet eszel. Pl cukorbetegség esélyes, ha ezt az életvitelt folytatod, ami nagyon nem jó buli. Legrosszabb esetekben megvakulhatsz, lehet le kell vágni a lábad és hasonlók...de bőven elég az is, ha egész életedben lőheted be magadnak az inzulint, napi szurkálás. És akkor ott már tényleg nagyon oda kell figyelni mit eszel, különben meg is halhatsz. Egész biztos, hogy ezt az állapotot meg szeretnéd várni?
2019. máj. 1. 01:55
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem lehet tudni, mennyi idő alatt jelentkeznek a káros hatások. Valaki évtizedekig elél így betegségek nélkül, valaki pár év alatt beteg lesz. Mi lenne, ha már most változtatnál, de nem drasztikusan? Már az is jelentene valamit, ha kevesebb pékárut, cukrot, és több egészséges ételt ennél, mellé többet mozognál, hogy azt a sok szénhidrátot fel is használd. Még ha nem is érzel most semmi negatívumot, valószínű, hogy tapasztalnál pozitív változásokat.
2019. máj. 2. 00:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!