Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mik az előnyei és hátrányai,...

Mik az előnyei és hátrányai, ha szinte csak tejterméken élek?

Figyelt kérdés
Szinte csak ezeket eszem mindennap:író,natúr joghurt,tejföl,tej,cottage cheese.

2016. dec. 3. 07:21
 1/6 anonim ***** válasza:
86%
Előnye nincsen,ha csak ezeket fogyasztod. Hátrányai: kevés C vitamin, D vitamin és vas van benne.
2016. dec. 3. 07:39
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Egyoldalú táplálkozás, annak minden hátrányával.
2016. dec. 3. 07:45
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
1. vagyok a rostok hiányát kifelejtettem!
2016. dec. 3. 07:51
 4/6 A kérdező kommentje:
Sok aszkorbinsavval elkeverve +édesítő+citrompótló+narancsos aromával szoktam fogyasztani
2016. dec. 3. 08:55
 5/6 anonim ***** válasza:
70%
És azok közül melyikben van vas,D vitamin, rostanyag?!
2016. dec. 3. 09:12
 6/6 anonim ***** válasza:

A savanyított natúr tejtermékek (nem túl nagy mennyiségben) hasznosak lehetnek a bélflórára nézve, de legjobb lenne adalékanyagmentes, leginkább házi tejtermékek fogyasztása. Ezek is akkor lehetnek jó fehérje-, zsír- és vitaminforrások, ha nem áll fenn tejfehérje-intolerancia (és nem csak zsírszegény variációkat eszel).

A tejet gyulladáskeltő hatása miatt semmilyen formában nem ajánlanám.

Annak lehetnek leginkább hátrányai, ha emésztési problémákat okoznak (hasmenés, szorulás, puffadás stb.)

Ha nem eszel melléjük legalább sok zöldséget, olajos magokat, gyümölcsöt, tojást, akkor nagyon egyoldalú étrendnek tartom, vitamin- és nyomelemhiány léphet fel. Pl. a cink felszívódását gátolja a sok kazein. A tejtermékek savasítanak, ezért is fontos nagyobb mennyiségű lúgosító zöldség fogyasztása, illetve a rostok is kellenek a jó emésztéshez.

2016. dec. 3. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!