Lehet abból valami bajom, ha 2 hónapig csak és kizárólag zöldségeken és gyümölcsön élek?
A barátnőm vegán, és végülis nem ő beszélt rá, de kipróbálnám h milyen neki így élni.
Mivel nagy húsevő meg nasizó vagyok ezért különlegesen nehéz lenne, de kiváncsi vagyok.
Csak sokan azt mondják h ez nem egészséges, lehet belőle bajom? Esetleg vitaminokat kell majd szednem vagy étrendkiegészítőket?
24/F
Semmi baj,nincs vele,csak annyi,hogy meg is halhatatlan.
Főleg,ha hirtelen váltasz.
Mi az indoka a bnődnek?
Az ,hogy rohad a belekben a hús? :-D
A vegánok nem csak zöldséget és gyümölcsöt esznek. Az kb a nyersvegán. Nem kell semmit se szednek plusszban, csak arra figyelj, hogy elég energiát=kalóriát vigyl be a szervezetedbe. Nyers zöldségekkel 1-2 napon belül elkezdenél fázni, erőtlen lennél stb.
Semmi bajod nem lesz, ha ésszel csinálod.
A vegán étkezésbe csomó dolog beletartozik, nem csak annyi, hogy kihagyod az étrendedből a húst, tejet, tojást.
Sokkal átgondoltabbnak kell lenni, figyelni a fehérje és zsírbevitelre (a ch. egy vegán étkezésnél kb. automatikusan megvan).
Fehérjeforrások: tofu, szejtán, szójatermékek, hüvelyesek és olajos magvak
Zsír/olaj: főleg a magvak, szőlőmag, tökmagolaj, olíva stb.
Emellé teljes értékű gabonafélék, zöldségek sütve, párolva, grillezve, nyersen, csiceriborsókrémhez mártogatósnak. Utóbbi nasinak is jó, ha már ott tartunk.
Előző vagyok.
Ha kezdő vagy, mehetsz vegán éttermekbe, így nem kell majd otthon bajlódnod ismeretlen összetevőkkel. (az ebéd menük kb 800ft-k, de persze vannak drágább helyek is, ahol egy ebéd 1200-1500ft-ból jön ki :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!