Mi a véleményetek a Prodietix diétáról?
Nektek hatásos volt?
Mennyit és mennyi idő alatt fogytatok vele?
Van esetleg más hasonló diétás étrend vagy étel rendelés amit ajánlanátok?
Pont mint az összes diétáról. Elhitetik, hogy ez a tuti, mikor egyébként a fogyás kulcsa mindössze annyi, hogy kevesebb energiát vigyél be mint amennyit elégetsz.
Bár biztos van ilyen is, de személyesen még senkivel sem találkoztam, aki bármilyen diéta miatt fogyott. Egyszerűen elkezdtek kevesebbet enni és kész.
"Protein diéta, más néven fehérje, fehérje-tartalmú, ketogén, keton és keto diéta. Egy orvosi módszer, melyet először Blackburn harvardi prof. fedezett fel USA-ban. Azon a tényen alapul, hogy ha az emberi szervezetnek megfelelő mennyiségű fehérjét adunk csökkentve a szénhidrát és zsír bevitelét, akkor a ketózis nevű állapotba kerül."
Én már itt dobtam egy hátast :) A ketogén étrend alapja az alacsony szénhidrát-, MAGAS zsír- és NORMÁL fehérjebevitel, nem véletlenül. A ketogén étrend nem "protein diéta". Én nem alapoznék magas fehérjebevitelre (ketózist pl. nem nagyon lehet így elérni), ha meg csak a normális mennyiségű fehérjét eszed, akkor kevés zsírral és szénhidráttal éhezni fogsz. Nem lehet mindhárom makrót minimumra csökkenteni. Vagy kevés ch, vagy kevés zsír, fehérjéből nem kell több, mint amire a szervezetednek szüksége van (1-1,5 g/testtömeg kg).
A lényege, hogy eladják neked a termékeiket: "Levesek, rántották, tészták, kenyér, kekszek, hideg és meleg italok, palacsinta, smoothie, krémek, sütemények, melyek nem csak ízletesek, hanem egészségesek is egyben. Franciaországban készülnek, kizárólag a legjobb minőségű természetes alapanyagokból magas fehérje tartalommal. Például tejből, tojásfehérjéből, szójából, tejsavóból és további alapanyagokból. Számos vitamint és ásványi anyagokat tartalmaznak, melyekre az emberi szervezetnek naponta szüksége van." Szerintem ezek túlárazott műkaják, művitaminokkal. Akkor is, ha a franciák csinálják.
Ez még tetszett: "Hagyományos ételekkel nagyon nehéz ketózist létrehozni a testben." Dehogy nehéz, csak olyanokat kell keresni, amikben minimális a ch (max. 30 g napi bevitel). De nem kell ketózni ahhoz, hogy lefogyj, pl. szimpla low carb étrend is megteszi a legtöbb esetben. Veszel sok zöldséget (ez a Prodietix mellett is kell), eszel hozzájuk húst, tojást, esetleg alacsony ch tartalmú tejtermékeket (természetes ételeket, nem fehérjeport), olajos magvakat. Még plusz vitaminokra sem lesz szükséged.
Minden diéta ahol ketózisba kerül a szervezet az ketogén. Csak azért mert Magyarországon nem ismerik még a proteines diétát és mindenki csak a high carb low carbot ismeri még nem jelenti azt hogy nem működik... Szerintem egy próbát megér, előszor kóstóld meg ízlenek-e az ételek!
Meg elég sok "sikertörténet" is van a weboldalon itt : [link] úgyhogy szerintem ez nem lehet kamu. Én próbáltam a prodietix diétát még nagyon régen amikor franciaországban éltem és működött, elvileg ez ugyanazkból a porokból van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!