Mit lehet tenni stressz/unalom evés ellen?
Már középiskolás koromban is megfigyeltem, hogy ha bármilyen megmérettetés pl. vizsga előtt állok, akkor bestresszelek és olyankor össze-vissza zabálok mindent. Az érettségi ideje alatt is meghíztam, amit aztán szépen lassan sikerült leadnom, ahogyan normalizálódott a helyzet, aztán jött a vizsgaidőszak, amikor megint feljöttek rám a kilók... ez valamennyire megint lement rólam a félév közben, viszont így a félév végére megint látom magamon, hogy megkezdődött a habzsi-dőzsi. Ez a félév eddig különösen húzós volt, csomó órám van, csomó zh és beadandó, sokat kell tanulnom, gyúrnom kell a jó átlagra is, most szakosodom majd, lesz egy nagyon fontos vizsgám, nyelvvizsgázom is, szóval van miért stresszelnem... Sokszor pótcselekvés az evés, pl. tudom, hogy tanulnom kellene, de valamiért nem visz rá a lélek vagy nincsen semmi ötletem, nem tudom, hogy hogyan kezdjek bele vagy egyszerűen csak már elegem van belőle és ilyenkor inkább eszek össze-vissza. Amúgy "normális" életem van, van hobbim (bár annyira sok idő nem jut rá), vannak barátaim, a családommal is jó a kapcsolatom és amúgy a szakomat is szeretem, de valamiért mégis az evés és a kaja az, ami ilyenkor meg tud nyugtatni.
Kollégista vagyok, ott napi egyszer tudok főtt ételt enni (mikor hazaérek átlagban 5-6 óra körül). A reggelit semmiképpen sem tudom beiktatni a napjaimba (konkrétan kimondva nem vagyok hajlandó korábban kelni emiatt) és az óráim miatt a napközbeni étkezésem is elég kesze-kusza, de ez általában gyümölcsöt vagy valamilyen szendvicset jelent. Eddig azzal próbálkoztam, hogy direkt nem vettem magamnak plusz kaját és nasikat, ami tulajdonképpen működik is. Viszont a hétvégére már nagyon hiányzik, konkrétan ideges és türelmetlen is vagyok... szóval ahogyan hazaérek az első dolgok egyike, hogy rögtön keresem a kaját, rágcsát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!