Miért nem tudok rendesen enni?
Az a helyzet, hogy borzalmas rossz az étvágyam, már több mint egy éve.
Minden nap azzal kell küzdenem, hogy nem kívánom az ételt, de még a korábbi kedvenceimet se, és már valósággal öröm tölt el, ha végre valami úgy jut eszembe, hogy fú de ennék ilyet. De általában ez úgy néz ki, hogy ahogy végiggondolom mégis mit kellene ennem, minden opciótól elfog az undor, akármilyen étel is legyen az.
Nem vagyok anorexiás vagy ilyesmi, korábban szerettem is a hasam, mostanság viszont tényleg kínlódás az egész. Semmi nem esik jól, s amúgy is finnyás voltam mindig is, tehát eleve korlátozott az az ételhalmaz, amit hajlandó vagyok elfogyasztani.
Előfordul, hogy ha nem muszáj enni (értsd: energia miatt szükséges táplálkozni, pl munkahelyen) akkor simán addig-addig tologatom ezt, míg már szabályosan rosszul leszek az éhségtől, akár 15-20 óráig is kitolom az időt két normális evés között.
Sokszor van az is, hogy hiába mardos a gyomrom, továbbra sincs étvágyam.
Az utóbbi hónapokban pedig már érzem, hogy szinte minden nap fáj a gyomrom, meg a köldök vonalában övszerűen az egész hasam, ami gyanítom, hogy nem éppen a legjobb dolog, s emellett az emésztésem se az igazi.
Mi bajom lehet? Milyen orvoshoz forduljak ezzel? Szervi vagy inkább mentális lehet-e?
Sokat stresszelek, igen de nem úgy, hogy észreveszem magamon. Emellett depressziós is vagyok, és nem járok pszichiáterhez, valamint pajzsmirigyemmel is van gond, habár azt rendszeresen nézetem és elvileg rendben van jelenleg.
Elnézést a hosszú szövegért, de már tényleg nagyon elegem van ebből a helyzetből és szeretnék végre újra rendesen enni, mint minden normális ember. :(
Mindenképp! ^^
(egyébként komolyan, nem írtam még ki sok kérdést de sokat böngészem az oldal és azt kell mondjam, amit most itt kaptam megértést meg kedvességet, az olyan ritka számomra, úgyhogy tényleg nagyon-nagyon köszönöm nektek!! Jól esett. ^^)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!