Vajon többet számít a genetika mint gondolnánk?
Világ legidősebb embere 122 évet élt. Ha jól megnézzük az életét nem volt az a kiemelkedően egészségtudatos ember, 22 éves kora óta dohányzott, 1 kiló csokoládét megevett illetve vörösbort ivott nem az egészséges táplálkozásra törekedett és nem is nagyon fordított rá figyelmet mégis mennyi ideig élt. Sok ember aki nagyon egészség tudatosan él egészségesen táplálkozik és mégis meghalt 50 évesen. Egyáltalán létezik olyan hogy egészséges táplálkozás mert ezek után ez erősen megkérdőjelezhető, mit gondoltok erről?
A táplálkozásáról nem sokat írtak, de van pár érdekes dolog.
"Gazdagsága lehetővé tette, hogy soha életében ne kelljen dolgoznia, munka helyett nyugodt életet élt, az olyan hobbiknak élve, mint tenisz, kerékpározás, úszás, görkorcsolyázás, zongorázás és opera."
"85 évesen kezdett el vívni, és 100 évesen még mindig tekerte kerékpárját."
Tehát nem volt valami stresszes élete, nem kellett dolgoznia, viszont sokat mozgott. Volt pénze minőségi ételekre, de nem volt elhízott.
"Magas életkorát és a mindenkori korához képesti fiatalos külsejét az olívaolajnak tulajdonította. Mint mondta, minden ételére azt öntött, és bőrére is azt kente."
"21 éves kora óta (1896) cigarettázott, bár egy meg nem erősített forrás szerint naponta két szálnál sohasem szívott el többet"
Véleményem szerint hiába vannak valakinek szuper génjei, ha a táplálkozásával és életmódjával tönkreteszi a szervezetét, nem sokra megy vele. Ebbe beletartozik az is, hogy a mai világban rengeteg mérgező anyag vesz körbe minket, sokról nincs is tudomásunk, így nehéz ezek hatásait kivédeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!