Milyen édesítőszert ajánlotok?
Szerintem is a stevia a legegészségesebb, viszont sajnos ennek van a legfurább íze, meg azon túl, hogy édesebbé teszi a kaját, nincs olyan "telt" hatása, mint a cukornak.
A xilit és az eritrit nekem egy kategória, messziről kiérződik az ízük az ételből és mindkettő ilyen "hűvös-érzetet" hagy maga után, ami szintén szokatlan a cukor után.
Nekem legjobban a MALTITOL nevű poliol jött be, ezt is ugyanúgy kukoricából állítják elő mint az előző kettőt, viszont nem nullkalóriás, bár így is alacsony glikémiás indexű, nekem meg a kalóriával nincs bajom. Ennek hasonlít az íze legjobban a cukorhoz, nincs mellékíze és hidegérzet sincs nagyon. A maltitolos csokik pl. teljesen csokiízűek. Ráadásul karamellizálható, vagyis sütéskor a cukorhoz hasonlóan viselkedik, így több sütemény elkészíthető vele. Az egyetlen gond a kukorica miatt lehet, mert a sok génmódosított kukorica miatt előfordulhat, hogy GMO-szennyezett a termék (nyilván ez az eritrit, xilit esetén is fennáll). Erre a bio vagy az igazolt eredetű termék lenne a megoldás, de maltitol esetében ilyet még nem találtam Mo-on, az ehhez legközelebbi volt az, amelyik az EU-t jelölte meg származási helynek, de mint tudjuk, ez akár a csomagolás helye is lehet és máris nem tudunk semmit az alapanyag termesztési körülményeiről/ helyéről... Webshopból rendelem egyébként, nem egy elterjedt édesítőszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!