Melyik az egészségesebb a burgonya csipsz vagy a sertés csipsz?
Piacon árultak ilyet hogy sertés csipsz, tehát töpörtyűféle.
Szerintem a krumpli csipsz, mert azt sajnos sokszor transzzsírba sütik ki, ami rosszabb.
Milyen zsírokban???
A chipset olajban sütik abban nincs transzzsír, az állati zsírokban viszont van.
4. Most vagy trollkodsz vagy nagyon tévesek az ismereteid.
Kisebb mennyiségű transzzsírsav igen magas hőmérsékletű sütés kapcsán is keletkezik. Létrejöhet transzzsír így a túlhevített olajos sütéskor, kerti grillezéskor. Az étrendi transzzsír fogyasztás kb. 1,3%-át adja a 220 C fok feletti hevítés, ezzel szemben a normál hőfokú, 180 fokos sütés esetén mindössze 0,2 százalékát
Az összetevők között "hidrogénezett növényi olaj" vagy "részlegesen hidrogénezett növényi olaj" szerepel. Gyorsétteremben reggelire elfogyasztott fánk és ebédre kért nagy adag sültkrumpli akár 10 g mennyiséget is tartalmazhat a veszélyes anyagból. Addig is, amíg hazánkban is megszületik a rendelkezés a transzzsír tartalom feltüntetésére, csatlakozzon Ön is kezdeményezésünkhöz, melyben a gyanús termékeket soroljuk fel!
Szerintem nem trollkodik, hanem gondolkodik.
1. az állati zsírokban természetüktől fogva előfordulnak a transzzsírok (kb. 2%), a növényiekben nem.
2. hevítésre mindkettőben transzzsírok keletkeznek
3. szerinted melyikben lesz több transzzsír hevítés után, abban, amiben eredetileg nem volt, vagy abban, amiben eredetileg is volt?
Na ugye. Tehát az állati zsíros termék a károsabb.
De egyik sem egészséges.
"7. Igen ám csak a telítetlen növényi zsírok füstölési hőmérséklete jóval alacsonyabb így könnyebb olyan hőmérsékletre heviteni az ilyen zsírokat hogy abból sokkal károsabb melléktermékek keletkeznek."
Ha sütsz, nem éred el a füstölési pontot. A chipseket általában napraforgó vagy étolajban sütik, ennek nagyon magas a füstölési pontja (220-250 fok)
De még az olívaolajnak is 160 fok, az azért elég a legtöbb ételhez. A vajnak csak 150 fok, és én abban sem szoktam régebben odaégetni a hagymát.
Plusz ha eléred a füstölési pontot az étel amit benne sütsz élvezhetetlen (égett) lesz, tehát normál esetben nem eszed meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!