Mennyire magas a koleszterinem?
Eléggé. Az orvosoddal beszéltél már erről?
Trigliceridszinted is magas? Miket eszel, sportolsz-e, testsúlyod rendben van?
Nagyon nem szabadna ennyi állatit enni egy nap nem csoda hogy magas a koelszterined!
Az amerikai szív szövetség ( ami a szívbetegsegekkel ill a sziv egészségével foglalkozó szervezet) nem ajánlja hogy bárki is napi 1 tojásnál többet fogyasszon pl!
A hús is nagyon sok emellé, azt is csökkenteni kellene és lecserélni egészségesebb, teljes értékű növényi ételekre mint hüvelyesek, gabonák, olajos magvak (ezek nem tartalmaznak koleszterint viszont annal több telítetlen “jó” zsírsavakat, jó az omega 3:6 arányuk ami fontos a szív egészsége miatt, es sok bennük a fehérje, rost, vitamin, ásványi anyag!)
Én is a GAPS étrendet követem, több mint 3 éve, csak más okokból. Legutolsó vérvétel szerint normális a koleszterinem, a HDL és az LDL is teljesen jó.
Én napi 3 tojást szoktam enni, húsból nem eszem sokat, májat hetente 1x.
Kiszámolhatnád, mennyi a napi fehérjebeviteled, lehet, hogy több, mint amire szükséged van. Tudom, hogy a GAPS nem határozza meg, miből mennyit együnk, de van, amiből nem érdemes túlzásba esni. Zsír és vaj helyett esetleg használhatsz kókuszzsírt. Mikor kezdted el ezt az étrendet?
Hüvelyeseket (borsó, zöldbab) akkor kezdd el bevezetni, amikor az étrendben javasolják, mert a te esetedben lehet, hogy problémásak lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!