Mi a véleményetek mennyire egészséges az a táplálkozási forma mely szerint minden növényi eredetű tápanyagot kizárok?
Az izomrost az nem olyan rost!
Nem létezik olyan diéta, hogy kizárjuk a növényi eredetű táplálékot! A legtöbb állat tud előállítani C-vitamint a szervezetében. Nagyon fontos a vegyes táplálkozás.
A húsevő állatok szervezete be van állítva a húsfogyasztásra. Az ember a vegyes táplálkozásra. Könnyebb kiküszöbölni a húst, mint kizárólag csak azzal táplálkozni. Gondolom, le akarnál mondani a kenyérről is... A szénhidrát alapvető tápanyag. Sütit sem ehetnél többé. Kakaót, kávét sem.
Ezenkívül nagyon hamar beteg is lennél a kizárólagos hús fogyasztástól.
A zöldség és gyümölcs nagyon fontos!
Ha multivitamint szedsz mellé, akkor még mindig ott van a növényi rost kérdése. Székrekedés gyakran előfordulhat.
Ezt a diétát nem szokták csinálni, úgyhogy lehet, hogy elélnél 90 évig. De nem biztos, hogy szeretnél. Már az enyhébb ketogén diéta is gyakran köszvényt okoz évtizedek után.
Szerintem ne a gyakoris, tapasztalattal nem rendelkező válaszolók véleményére alapozz. Olvass inkább ketós (ketogén étrenddel foglalkozó) fórumokat, ott nagyobb eséllyel találsz olyanokat, akik hasonló étrenddel próbálkoznak, és tudnak tanácsot adni neked, pl. milyen kiegészítőket érdemes szedned.
Elég kevés zerocarber van a világon, Magyarországon meg főleg nagyon ritka, itt a gyakorin pedig szerintem egy sincs...
És hogy fogsz-e 90 évig élni? :) Ez semmilyen étrend mellett nem garantált, főleg a mai világban. Nem csak az étrend számít, nagyon sok minden más is befolyásolja, meddig élhetsz. Egyébként is, szerintem nem az élet hosszúsága a legfontosabb, hanem a minősége. Én arra törekszem, hogy ne kelljen leszázalékolva, mások segítségére szorulva, magatehetetlenül vagy agyilag leépülve leélnem utolsó éveimet.
Az én véleményem - ha ez számít, mert én sem próbáltam a zerocarb étrendet, de még a ketogént sem - az, hogy ha nincs nagyon komoly okod arra, hogy ezt az étrendet kövesd, akkor ne kezdj bele, mert nagyon megszorító. A növények között is vannak hasznosak, és annyi finom és egyben egészséges ételről kellene lemondanod. De te tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!