Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » 20% zsírtartalmú kenhető...

20% zsírtartalmú kenhető növényi zsír egészséges?

Figyelt kérdés
Összetevők:víz, növényi olaj, növényi zsír, só(0,8%), emulgeálószerek(poliricinolsav poligliceridje, zsirsavak mono és degliceridjei), étkezési sav(citromsav), szinezék(béta karotin), aromák, antioxidáns(kálcium-dinátrium-EDTA), vitaminok(A,D,B1,B2,B6,B12)
2014. júl. 28. 17:27
 1/5 Szintiszoli123 ***** válasza:

Semmi köze az egészséghez, de nem fogsz tőle meghalni sem.

Hacsak nem akarod ezzel fedezni a teljes napi zsírbeviteledet, mi azért minimum legyen meg 0,5 g/ttkg.

Ha fogyózni akarsz, csábító lehet, hogy ebből a cuccból 5x annyit kenhetsz a kenyérre, mint kacsazsírból, de én inkább elfogadnám, hogy picit rosszabbul csúszik a kaja, mint hogy ilyen vackot egyek.

2014. júl. 28. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
arra azért figyelni kell,hogy ne hidrogénezett legyen a zsiradék,az elég káros.
2014. júl. 29. 07:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

Szerintem nem hidrogénezett


Ilyenről beszélek: [link]

2014. júl. 29. 09:30
 4/5 anonim ***** válasza:
Hááát,ha jól tudom ez margarin...azokban pedig nem nagyon bíznék.De le tudod tesztelni,rakd ki a hűtőből,ha úgy megolvad,mint a sima vaj,akkor okés,ha ugyanolyan marad az állaga,vagy csak épp egy kicsit megolvad,akkor hidrogénezett.
2014. júl. 29. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 Szintiszoli123 ***** válasza:

Sem a Unilever sem a Bunge nem forgalmaz már olyan olyan terméket, amiben hidrogénezett növényi zsír van. Drágább termékeiken fel is tüntetik, hogy a transzzsírok aránya a termékben kevesebb, mint 0,5%.


Elég képlékeny ezen terület törvényi szabályozása. Nem tudom, kötelező-e feltüntetni, ha van benne hidrogénezett növényi zsír/transzzsír. Az a biztos, ha olyat veszel, amin ezek rajta vannak.


A FrieslandCampina Hungária Zrt. pl ráírja a Túró Rudira, hogy van benne ilyen.

Kevésbe neves gyártók és forgalmazók olcsóbb margarinjain is láttam már, hogy hidrogénezett növényi zsír van bennük.

Tehát nem feltétlenül rejtegetik azt a cégek, az emberek pedig nem feltétlenül nézik meg, mit vesznek.


A margarinokkal már régen nem az a gond, hogy hidrogénezettek. Egyszerűen csak az, hogy feldolgozott vacak. Ettől még én is eszek ilyet néha napján, de nem viszem túlzásba.


Azt nem tudom, jobb-e a 60%-os mint a 20%-as (abból kiindulva, hogy ha adott térfogatban kevesebb a zsír, akkor esetleg több a vacak, hogy a térfogat meglegyen; lehet, hogy csak a víztartalom magasabb, de szerintem több ez emulgeáló szer is).

2014. júl. 29. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!