Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi a véleményetek a zsír és...

Mi a véleményetek a zsír és koleszterin elméletről amit Papp Lajos professzor is állít? Valóban nincs baj a koleszterinnel és a telített állati zsírokkal?

Figyelt kérdés

[link]


[link]


2019. febr. 22. 07:23
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Pl itt ez a Szingapúri kutatás ami összefüggést talált a hús és cukorbetegség között.

Érdekes módon pont Szingapúri kutatók találtak összefüggést.... Nyilván ők hiszen köztudott hogy Ázsia gazdasága szénhidrát termesztése épül mint pl rizs... Persze hogy ilyen összefüggést találnak


[link]


Tessék itt meg egy kutatás ami pont ellentétes...


[link]

2019. febr. 22. 18:28
 12/15 anonim ***** válasza:
27%

Öhm, nem a hús hanem a telített zsír okozza a cukorbetegséget, de igen sok hús ilyen zsírokkal van tele igen.

És ez már jópár éve közismert tény nyugat-Európában hogy a 2-es típusú diabétesz pl gyógyítható zsírszegény többnyire növényi étrenddel.


Kicsit le vagy maradva, nem?

2019. febr. 22. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 anonim ***** válasza:
Te ugyanaz a kérdező vagy, aki minden nap x kérdést feltesz a telített zsír meg a koleszterin miatt és 50 ellenző válasz után sem tudja felfogni, hogy hülyeség amit gondol?
2019. febr. 23. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:

"Korlátozzuk az amúgy nagyon egészséges (fehérjékben,ásványi anyagokban gazdag, szinte csak telítetlen zsírsavakat tartalmazó) szója, kukorica és napraforgó bevitelét, hogy több, kifejezetten egészségtelen telített zsírral teli ételt ehessünk (szalonna, stb.)."

Ezen olyan jót nevettem :) Ezek aztán annyira egészséges ételek, nem is lehet nélkülük élni :) Mégis mi van bennük, ami más élelmiszerekben nincs meg?

Nem muszáj szalonnát enni (én nem is szeretem), de azért nem kellene annyira félni a telített zsíroktól, mint a pestistől... Mindkét oldal kissé túlzásokba esik, nekem ez a véleményem.

2019. febr. 23. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 anonim ***** válasza:

Nem arról volt szó, hogy másban nincs meg - de a szója, kukorica, napraforgó igen is egészséges, természetes táplálékok, amiket hülyeség lenne megvonni a szervezettől. Mindhárom fehérjében gazdag, főleg a szója és a napraforgómag (20g/100g a húsokhoz hasonló érték), vasban, magnéziumban gazdag a napraforgó, emellett omega zsírsavakban; a kukorica rostos és a folsavnak is jó forrása, illetve a béta karoténhoz hasonló béta cryptoxanthint tartalmazza és B1-ben is dúskál. A szója szintén nagyon gazdag vasban, remek az omega 3:6 aránya, szinte csak többszörösen telítetlen zsírokat tartalmaz, szintén sok benne a folsav, és a B1.


Miért is cseréljük le ezeket az egészséges ételeket egy a testünknek teljesen rossz ételre, ami dúskál koleszterinben, telített zsírokban, stb....? Én sem értem. Kár, hogy ezt magyarázni kell, amikor ennek alapismeretnek kellene lennie minden ember számára.


U.i. a napraforgómagban 5,3mg vas van, 2,5x annyi mint a marhahúsban. Csak úgy szólók.

2019. febr. 23. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!