Más is imádja az egészségtelen kajákat, vagy csak én vagyok ennyire elb*szott?
Fogaid milyenek? Nem vagy gyakran beteg?
Azt hiszem, van sejtésed arról, hogy több zöldség és gyümölcs kellene. Mivel sokat nassolsz és üdítőket iszol, az édességigényedet cukros ételekkel, italokkal fedezed, nyilván nem kívánod annyira a gyümölcsöket (gyerekeknél is gyakori ez). Első lépésként az üdítőket lecserélhetnéd 100%-os gyümölcslevekre, ezek egy fokkal jobbak, legalább vitamin és némi rost van bennük (bár ezekből se kéne literszám inni, csak napi 1-2 pohárral). A zöldségekkel csak úgy fogsz tudni megbarátkozni, ha tudatosan végigkóstolod mindet, és ami egy kicsit is ízlik vagy legalább ehetőnek tartod, azt elkezded napi szinten enni. Pl. készíthetsz reszelt répát+almát 1:1 arányban, ezt még az én hasonlóan válogatós gyerekem is megeszi. Ha eszel szendvicset, mindig tegyél bele legalább egy kicsi zöldséget, vékonyra szeletelt uborkát, paprikát, paradicsomot. A főzelékeket (és zöldséges leveseket) is kóstold meg legalább, ha van lehetőséged, és ha van olyan, amit meg tudsz enni, abból egyél gyakrabban. Gondolom, régóta nem eszel ilyeneket, fedezd fel újra az ízüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!