Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Más is imádja az egészségtelen...

Más is imádja az egészségtelen kajákat, vagy csak én vagyok ennyire elb*szott?

Figyelt kérdés
Pl meki/burger king/kfc minimum heti 1x befigyel (jó eset), ezen kívül vizet kb sose iszom, inkább édes üdítőket. Pizzázni is szoktam átlagban heti 1x. Természtesen nassolni is imádok, főképp édességeket, de a chipset se vetem meg. Mindennapra jut valami nassolnivaló + üdítő. Mázlimra egyáltalán nem vagyok dagadt, sőt, vékonynak mondanám magam (50 kg) úgyhogy nincs semmi ami elijesztene ezektől a kajáktól. Ha el kezdenék hízni, valszeg felhagynék vele, mert fontos a kinézetem. Mindigis 50 kg voltam mióta elértem a végleges magasságom (168 cm). Ami még szintén probléma, hogy nagyon válagatós vagyok és nem szeretem se a zöldséget se a gyümölcsöt, csak a gyümölcsnek bizonyos fajtáit, pl görögdinnye. Amúgy zöldséget sose eszem, gyümölcsöt meg mondjuk átlagban havi/2 havi 1x. Főzelekét egyáltalán nem eszem, a húst viszont imádom. Főképp a marhát, csirkét is szeretem, disznót egyáltalán nem. Eme információk tudatában a kérdésem a következő; Szerintetek hogyan térjek át az egészséges táplálkozásra? Nem akarok gyomorrákot, meg semmi komolyabb megbetegedést.
2019. febr. 8. 11:23
 1/5 A kérdező kommentje:
Ezekszerint igen, csak én vagyok ilyen elb*szott.:D
2019. febr. 8. 12:25
 2/5 anonim ***** válasza:

Fogaid milyenek? Nem vagy gyakran beteg?

Azt hiszem, van sejtésed arról, hogy több zöldség és gyümölcs kellene. Mivel sokat nassolsz és üdítőket iszol, az édességigényedet cukros ételekkel, italokkal fedezed, nyilván nem kívánod annyira a gyümölcsöket (gyerekeknél is gyakori ez). Első lépésként az üdítőket lecserélhetnéd 100%-os gyümölcslevekre, ezek egy fokkal jobbak, legalább vitamin és némi rost van bennük (bár ezekből se kéne literszám inni, csak napi 1-2 pohárral). A zöldségekkel csak úgy fogsz tudni megbarátkozni, ha tudatosan végigkóstolod mindet, és ami egy kicsit is ízlik vagy legalább ehetőnek tartod, azt elkezded napi szinten enni. Pl. készíthetsz reszelt répát+almát 1:1 arányban, ezt még az én hasonlóan válogatós gyerekem is megeszi. Ha eszel szendvicset, mindig tegyél bele legalább egy kicsi zöldséget, vékonyra szeletelt uborkát, paprikát, paradicsomot. A főzelékeket (és zöldséges leveseket) is kóstold meg legalább, ha van lehetőséged, és ha van olyan, amit meg tudsz enni, abból egyél gyakrabban. Gondolom, régóta nem eszel ilyeneket, fedezd fel újra az ízüket.

2019. febr. 8. 15:42
 3/5 A kérdező kommentje:
#2 köszi a tartalmas választ, igazán hasznos volt! A fogaim szerencsére jók, mert gyakran járok fogorvoshoz, viszont ígyis van 2 tömött fogam, ami gondolom a sok cukortól lyukadhatott ki. Szerencsére a többi épp, de ez nem nagy érdem 21 évesen, én ezt gondolom. A betegséget ne is kérdezd.. kb állandóan beteg vagyok, most januárban 2 hét után nagy nehezen kijöttem egy betegségből, de február elejen megint elkaptam valamit, tehát jelenleg is beteg vagyok. Ez azt jelenti, hogy idén a kb 39 napból 21-et betegen töltöttem és még mindig nem vagyok 100%-os. Honnan tudtad?
2019. febr. 8. 19:07
 4/5 anonim ***** válasza:
Hát csak abból gondoltam, mert az étrended nem valami egészséges. A húsokkal nincs baj, még a hamburger és a kfc-s csirkeizé is beleférhet néha, de sok a cukor, gyorsan felszívódó szénhidrát és mellé semmi zöldség, gyümölcs. Az immunrendszered nem lehet valami jó formában. Az nagy szerencse, hogy nem vagy hízékony típus, de az is lehet, hogy összességében nem eszel túl sok kalóriát, csak nagyrészt egészségtelen kajákból, üdítőkből jutsz hozzá.
2019. febr. 8. 22:18
 5/5 A kérdező kommentje:
#4 igazad lehet, tényleg nem eszem amúgy hű de sokat.
2019. febr. 9. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!