A csokoládé vagy csokikrém a leghizlalóbb az édességek között?
Régebben szerettem időnként csokoládé krémes süteményeket enni, manapság inkább elkerülöm, de szívesebben eszem lekvárosat, dióst, vagy almásat, vagy épp karamellásat. Van ezek közt valami különbség egyáltalán kalóriában, vagy csak nekem tűnik úgy és ez valami tévhit a fejemben?
Te milyen édességeket ajánlasz nassolni vágyóknak, ami az alaknak sem annyira rossz?
Tökmindegy kb. A tészta ugyanúgy fehérlisztes szénhidrát, a töltelék tele van cukorral (a karamell konkrétan forró fehércukor)
Most megnéztem kalóriákat zserbó: lekvár, diós töltelék 75g:246kcal
brownie: 75g:244 kcal
Köszönöm a válaszokat!
Amúgy nem az volt a kérdés, hogy létezik-e süti, ami nem hizlal, hanem az, hogy viszonylag melyik a legkevésbé?
Nem szoktam rendszeresen fogyasztani ezeket, csak úgy alkalmanként, főleg ünnepekkor.
Szerintem mindegyik kalóriabomba, tele cukorral. De nem csak a kalória számít. A mák, dió, gyümölcs azért jobb, mint mondjuk egy pudingos vagy karamellás töltelék, mert van bennük némi hasznos tápanyag is.
Egyébként jó étrend mellett beleférhet néha egy kis süti, ha vele együtt sem eszel túl sok szénhidrátot, és a napi kalóriamennyiség is rendben van.
A mákos, diós, almás, meggyes, túrós rétes minimális vagy nulla cukorral elég jó, mert alig van benne tészta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!