Lehetséges, hogy szuper izlelő vagyok?
Már régóta foglalkoztat a kérdés, hogy vajon az lehetek-e, a következőkre alapozva:
- nem szeretem, sőt rühellem a keserű dolgokat, a kávé illatát habár szeretem, de a keserűsége miatt még sok cukorral és sok tejjel hígítva se tudom meginni.
- szeretem az ételeket kóstolni, izlelni, de ha azoknak túl erős aromája van (túl édes, sós, savanyú) akkor kevésbé tolerálom (persze van amikor nagyon megkívánok egy kis savanyút, és akkor valami ilyesmit kell egyek)
-könnyen felismerem az ételek ízében az összetevőket (el tudom őket könnyen különíteni)
-sokkal mások előtt megérzem a romlott ételek ízét, ha például penészes valami (a családtagok valamiért nem érzik, ha pl egy kenyér szerintem már penészes - és nem csak a szűk családi kör)
Köszönöm a válaszokat!
Én félig vagyok ilyen. Nem bírom a keserűt, de szeretem a kávét (brutál sokat iszom belőle, ma már feketén is megy, bár ez sokáig tartott), igaz, meg kell keresnem a legkevésbé keserű fajtát és gyengén innom :) Az erős aroma is bejön, főpleg a veszettül ecetes ételek :D
De én is kiérzem az összetevőket és anno 1 nap után éreztem a tejen, hogy nem friss, pár nappal azelőtt, hogy elkezdett volna savanyodni. Manapság is sokszor érzem, hogy egy étel a közeljövőben elkezd majd savanyodni, bár még jó...
Penészes kenyeret nem sokszor láttam életemben, az a helyzet, a kenyér még párás lakásban sem szeret penészedni, inkább szárad, bár persze ha bezárnám, tuti tenné...
Ez az ösaszetevős dolog izgat a listából a legjobban. Úgy tűnik, ez ritkaság, sőt, állandóan szembesülök azzal, hogy sok ember nem érzi az ételek ízét. Múltkor valaki azt adta elő, hogy a krumplinak semmi íze nincs. Miközben én mindent kiérzek mindenből és sosem lennék képes azt állítani, hogy a zeller vagy a karfiol ízben is remekül pótolja a krumplit (találkoztam már ilyenekkel s bár tartok tőle, hogy van benne egy kis önszuggesztió is, amikor valaki paleózik vagy ketózik és a krumpli nem fér bele, de annyira írják, hogy szerintem nem érzik úgy az ízeket, mint én).
Állítólag egyesek nem érzik meg azt sem, ha egy levesben nincs zsír meg ilyenek... Nekem elég alaposan lejönnek a makrók egy ételből, ez alap. S annyira kiugrik, hogy valamiben van-e hús, cukor, ízfokozó, bizonyos édesítők, milyen zöldség az, amit eszem... De úgy tűnik, sokan nem ilyenek.
Köszönöm a válaszokat!
Utolsó:
Ilyenről még nem is hallottam, hogy valami ne érezné az étel ízét, és egyes dolgokat simán össze tud téveszteni más összetevőkkel... 😀
Boldog Új évet minekinek!
#2: Ez olyan, mint amikor azt állítják egyesek, hogy a húsnak nincs íze, és ezzel meg azzal lehet úgy helyettesíteni, hogy nem lehet észrevenni a cserét.
Én is próbálkoztam karfiolpürével és sült zellerrel, hát elég határozottan lehet érezni, hogy nem krumpli :) De persze mindig vannak nagyon elszánt emberek, akik meg tudják magukat győzni, hogy nem így van... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!