Ha a zsír hizlal akkor hogy az hogy rengeteg ember zsír diétával fogyott le?
Csak a ketogénról tudok nyilatkozni.
Kalóriadeficit MELLETT kevés CH. Mivel a szervezet így nem az alapjáraton megszokott CH bontásból szerzi az energiát, a szervezet zsírraktárait kezdi bontani, ebből a fogyás.
Persze, ha durván csökkented a CH-t, akkor muszáj megnövelned a zsírbevitelt, mert valamiből csak kell energia...
A zsír nem hizlal. CSAK a kalóriatöbblet hizlal.
A zsírnak nincs inzulinválasza és a fehérjével együtt általában egész jól laktat, a szénhidráttal ellentétben (ez persze csak általánosan mondható el, egyénszinten már nem).
De a szénhidrátmennyiség lecsökkentése a fontos. Én rengeteg zsírral híztam el, mivel volt mellette egy csomó szénhidrát is. Amikor levittem a szénhidrátot, automatikusan lecsökkent a zsír is (ez ilyen egyéni dolgom, mások emelik a zsírt), a kalóriabevitelem erős túlevésből enyhe fogyásba ment át, miközben a jóllakottságom inkább nőtt. Kizárólag kevés szénhidráttal tudok fogyni, minél kevesebb, annál jobb, már amíg bírom a kevés zöldséget...
Sok hülyeséget mondanak, azt is, hogy a ketóval lefogysz. Nem, csak ha deficitben eszel. Hízni is lehet, kalória kérdése. A zsír simán eltárolódik, ha többlet van, elég fura evolúciós zsákutca lenne az ember, ha ez elromlott volna.
Sok hülyeséget mondanak, azt is, hogy a ketóval lefogysz. Nem, csak ha deficitben eszel. Hízni is lehet, kalória kérdése. A zsír simán eltárolódik, ha többlet van, elég fura evolúciós zsákutca lenne az ember, ha ez elromlott volna.
Úgy tudom hogy a zsír tárolásához inzulin kell, tehát ha kevés szénhidrátot viszel be akkor nagyon minimálisan termelődik inzulin így nem fog a zsír elraktározódni
1. Senki nem mondja, hogy a ketótól fogysz, ha közben telezabálod magad.
2. A ketó nem a sok zsírról, hanem a kevés szénhidrátról szól.
3. Az inzulin a sejtek cukorépítésére és bontására hat, a zsírraktározáshoz (abban a formában, ahogy te leírtad) semmi köze. Annyi igaz, hogy ha sok a bevitt CH, akkor sok az inzulin, ami a CH feldolgozást segíti, és a CH-ból lesz energia, akkor zsírból már nem kell (mivel a CH-ból szerzett energia preferált a szervezet által a zsírbontásból származó energiával szemben), és akkor a zsírt elraktározza. Ha viszont nem viszel be CH-t, akkor abból nincs energia, tehát az energia zsírból lesz, és persze, akkor nem raktározza el, hiszen feldolgozza. (ennek viszont semmi köze ahhoz, hogy ilyenkor alacsony az inzulinszint)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!