Mit tegyek, ha nem szeretem a zöldségeket? Tudnám valamivel "helyettesíteni" őket?
Tudom, hogy ez nagyon nem jó, mert a zöldségek nagyon egészségesek, de én nem szeretem a zöldségeket. A retket, paprikát, hagymát, és ha kell, a paradicsomot is megeszem, de kis mennyiségben, nem szeretem a tömény zöldség ízt. Az a mennyiség, amit én eszek, az tényleg nem sok. Két szelet kenyérhez megeszem egy normál méretű retket vagy két darab koktélparadicsomot. A savanyú káposztát szeretem, ilyenkor mindig szoktam enni és abból rendes mennyiséget eszem. Ha van saláta egy szendvicsben, azt is megeszem.
Amennyiben a savanyúság zöldségnek számít, szoktam enni a köretekhez céklát, uborkasalátát vagy káposztasalátát.
A főzelékeket, mint sárgaborsófőzelék, zöldborsófőzelék, lencsefőzelék, krumplifőzelék (már ha a krumpli zöldségnek számít), sóska, spenót, megeszem, de a párolt vagy sült zöldségeket nem szeretem, soha nem is eszem ilyeneket. A répát, karfiolt, brokkolit, cukkinit sem eszem meg. Nyersen meg csak az előbb felsorolt zöldségeket eszem meg és csak kis mennyiségben.
Egyszerűen nem tudom megszeretni a zöldségeket. Anyukám azt mondja, hogy így biztosan beteg leszek. De mit csináljak? Nem tudom ezt valahogy helyettesíteni vagy kompenzálni? Például ha sok gyümölcsöt eszem? A gyümölcsöket szeretem, majdnem mindegyiket és szinte napi szinten iszom gyümölcsleveket (100%). Vagy valami más tipp?
Amit az elején írok, az nem kifejezetten neked szólnak, mert a te étrended más, de a zöldségben extrém szegény étrendre vonatkoznak.
A zöldségek nem kötelezők az egészséges élethez, bár nekem is vadnak tűnik az ötlet. Sok ketózó és az összes zerocarber nem is eszi őket (hagyományos eszkimóknál alig volt zöldség és gyümölcs s nem a génjeik miatt voltak el, minden egészségesebb ember szervezete bírja ezt - még ha sokunknak brutális is lenne, mert hiányozna a zöldség), de szénhidrátdús étrenden zöldség nélkül lehet, hogy gond van, mert ott máshogy működünk... De a gyümölcs valószínűleg segít valamit, ahogy a zöldségek is, amiket eszel, az nem is tűnik olyan kevésnek és kevésfélének! Ha az étrended többi része jó s nem sok cukorral (sok gyümölcs) tömöd tele, akkor jó lehet. Rostot nagyon könnyű zöldség és gyümölcs nélkül is bevinni (neked ez fontos, mert nem a nulla rost irányt választod, ami élhető egy idő után, a kevéske rost viszont egészségtelen).
Ha aggódnék, beírnám Chronometerbe a tipikus napom s megnézném, mi van a vitaminokkal s egyebekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!