Miért nem bírja a gyomrom a zöldségeket?
Figyelt kérdés
Ha több zöldséget eszek,pl.sárgaborsó főzeléketbeszek,akkor rendszerint másnapra erősen felpuffadok,általában hasmenésem is van.Most szerdán és csütörtökön ettem kelbimbót,de másnap mindkét alkalommal fostam.Volt,hogy nem is egyszer2018. febr. 2. 15:37
1/4 anonim válasza:
Nem általában a zöldségeket nem bírod, hanem a hüvelyeseket (sárgaborsó, lencse, bab) és a k betűsöket, kelbimbót, kelkáposztát, esetleg karfiolt, karalábét nem bírod. Ezek tipikusan puffasztanak. Be lehet melléjük venni valami puffadásgátló gyógyszert. Ki kell kísérletezni. Van, akinek a paradicsom, paprika, hagyma csinál savat. De biztos van olyan, ami nem okoz problémát.
2/4 anonim válasza:
Káposztától nekem is hasmenésem lesz másnap :)
3/4 anonim válasza:
Mert ritkán fogyasztod őket, és a gyomrod nem termel elegendőt a hüvelyesek megemésztéséhez szükséges enzimből.
Gyakoribb fogyasztásnál nem fogsz puffadni, ill. segít az is, ha beáztatod a hüvelyeseket.
4/4 anonim válasza:
Ezekben elég sok a rost, nem mindenki bírja. Egyél másfajta zöldségeket, vagy kisebb mennyiséggel próbálkozz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!