Nem gond a sok hús evése? Jó hatással van az ÉLETRE?
Eléggé ismert dolog, hogy a húsevéssel nem jut mindenkinek elég étel, növényekkel igen.
Ettől én még mindenevő maradok és kb. sosem eszem húst. Nem én szaporítottam túl a bolygót, de igyekszem megtenni, ami nekem viszonylag kényelmesen megy. Eléggé környezettudatos vagyok. De nyilván nem várom el az emberektől, hogy úgy egyenek, ahogy én (sokaknak az éppúgy rossz lenne, mint nekem folyton húst ennem).
A köszvény nem tudom, hogy jön ide, kevés ember eszik húst hússal s mellesleg azok sem lesznek köszvényesek, nyilván jobb az életmódjuk és a tudásuk, mint a régi uraknak.
A túl sok fehérje egészségtelen, ez tudnivaló, de a tipikus ember nem eszik belőle rengeteget, ha eszik húst, ha nem. Én hússal elszállnék, ezért sem eszem húst.
A vegaság nyilván nem divat, sokezer éve esznek úgy komplett népek és amúgyis joga van hozzá bárkinek, aki meg tudja oldani. Az egy teljesen OK, általában mindenevő étrend.
1990-hez képest csökkent a húsfogyasztás Magyarországon, mégsem lett kevesebb a rákos megbetegedés.
Ideje lenne felébredni és máshol keresni az okokat. A húsfogyasztás és a rák között nincs bizonyított ok-okozati viszony (csak statisztikai korreláció, de ez nem bizonyítja az ok-okozati összefüggést, így feltételezés marad). Ezzel szemben vannak olyan országok (pl. Kína), ahol a búzafogyasztás növekedése és a civilizációs betegségek (szív- és érrendszeri betegségek, cukorbetegség, rák) számának növekedése között direkt ok-okozati összefüggést fedeztek fel.
Szerintem adóztassák meg a búzát, kukoricát, szóját, cukrot... Ja, azt nem lehet, mert akkor az USA nem tudná jó pénzért eladni a felesleget... Inkább csinálnak luxuscikket a húsból, érdekli is őket az emberek egészsége...
"nem idegesítem már magam ilyen emberekkel akiknek ennyire mindegy hogy hogy élnek"
Nekem fontos, hogy hol élek, de szerintem nem jó módszer a bolygó védelmében nem fogyasztani húst. Szerintem máshogyan kell védeni.
"a marha tartással meg az állatok élelmezésével mennyi vizet használunk el mert rengeteget"
Igen, erről én is olvastam meg hallottam már sokszor. De minél többször futok ebbe bele, annál gyanúsabb, hogy miért mindig csak ezzel jönnek. Szerintem egy csomó más még sokkal több vízbe kerülhet akkor is, ha azokról egy szó se esik. Mi van pl. a turistáskodással? Szerintem sokkal több vízbe kerülhet az egy főre eső éves turistáskodás, mint amennyi vízbe az egy főre eső éves marhahúsfogyasztás kerül. És mi van a hajfestéssel, a sminkeléssel? Mi van az autóhasználattal a tömegközlekedéssel szemben, a napi kétszeri vs. egy-kétnaponta történő zuhanyozással, a hetente vs. havonta történő ágyneműmosással, a négy fős család részére egy egész ház vs. egy lakás fenntartásával, meg még millió ilyennel? Abból, hogy ezekről szó se esik, mindig csak a marhahús előállításáról, még nem biztos, hogy az kerül a legtöbb vízbe. Sőt, szerintem a turistáskodáshoz képest biztos, hogy eltörpül.
Szerintem egy csomó módszer van, amivel az ember védheti a környezetét, nem kell ezt annyira a marhahúsfogyasztásra kihegyezni. És szerintem attól, hogy valaki igenis rendszeresen eszik húst, még lehet, hogy sokkal kevésbé van romboló hatással a környezetre, mint az, aki speciel húst nem eszik, viszont sokkal nagyobb házat tart fenn, mint a húsevő, sokkal hosszabb a haja, ezért sokkal több sampont használ el a mindennapos hajmosásával, mint aki kopasz :), stb., stb.
Tényleg. Ha mindenki kopaszra borotválná a fejét, akkor nem kéne se sampont gyártani, se hajkondicionálót, se hajfestéket, se hajgumikat, se semmi ilyesmit. Szerintem ez baromi nagyot lendítene a környezetvédelmen. Akkor kezdjünk el világkampányolni, hogy le a hajkoronákkal? De tényleg. Miért is ne? Attól nem alakulna ki semmiféle hiánybetegsége annak, aki még sose volt kopasz, viszont ha a vegaság mellett kampányolunk, akkor bizony nagyon sokan lesznek, akik nem tudják, hogyan kell helyesen étkezni hús nélkül, és így mindenféle hiánybetegség lesz az eredménye - amit akkor majd gyógyszerekkel kell kezelni. És mennyi vízbe kerülhet azt a sok gyógyszert előállítani? Attól, hogy erről sose olvasunk, még baromi sokba szerintem. Csak a gyógyszeriparnak (a turizmusnak, a szépségiparnak stb.) nyilván nem érdeke mindezt bevallani, aki meg azt vizsgálta, hogy mennyi vízfogyasztással jár, az valamiért nem a hajfestést vizsgálta, hanem a marhahúselőállítást...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!