Tudnátok ajánlani egészséges, jó minőségű vajokat?
11.: de elvileg igen. A vegán vaj kifejezést az olyan növényi dolgokra alkalmazzák, aminek nem margarin, hanem vaj íze van. Létezik így pl. szójaalapú, mandulaalapú, napraforgómagalapú, stb. vegán vaj.
Ezek abban különböznek a margarinoktól, hogy más eljárással is készülnek, általában valódi baktériumkultúrákkal.
Remek alternatívák azoknak is, akik az egészségükre akarnak ügyelni (a vajnak kiemelkedően magas a telített zsírsav-és koleszterintartalma, ami nagyon rossz a vérnyomás, koleszterinszint tekintetéből, de sok szív-és érrendszeri betegségnél is kerülendő), de nem szeretik pl. a margarint.
A másik mit fontos megemlíteni, hogy míg a margarin és a vaj is tartalmaznak általában transzzsírokat (igazából az állati eredetű ételek, mint a vaj alapvetően mindig tartalmaznak transzzsírt), addig a vegán vajak pl. nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!