Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Tudnátok ajánlani egészséges,...

Tudnátok ajánlani egészséges, jó minőségű vajokat?

Figyelt kérdés
Milyet érdemes venni? Kell valamire figyelni?

2018. nov. 8. 19:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
36%
Olyan nincs, hogy egészséges vaj. Használj jó minőségű olivaolajat ha egészségeset akarsz.
2018. nov. 8. 19:55
 2/12 anonim ***** válasza:
44%
A teavaj, az mind jó.Bármilyen márkájú.Bár főzés/sütéshez elég borsos árban lenne, ha ezt akarod csak használni.Ha egészségeset akarsz, akkor a margarinokat kerüld el.
2018. nov. 8. 20:07
 3/12 anonim ***** válasza:

A legegészségesebb a vaj.

A többi az csak reklám, lobbi érdek.

2018. nov. 8. 20:10
 4/12 anonim ***** válasza:
71%
Megnézném az olivaolajos válaszolót, mikor olajos mézes kenyeret majszol:-) Ne legyen csökkentett zsírtartalmú, sózott, ízesített stb., akkor az jó. Némelyik láthatóan nagyobb víztartalmú, nem úgy kenődik, szinte törik, de márka szerint nem tudom melyik az.
2018. nov. 8. 20:15
 5/12 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy kevered a fogalmakat? Volt már itt a gyakorin olyan megdöbbentő kérdés, hogy mivel süssek, ha nincs itthon margarin. És nem jutott eszébe, hogy vajjal. Sokan vajnak nevezik a margarint. A margarin nem egészséges, bár egy időben a margarinlobbi állt nyerésre. Vajból meg tök mindegy, milyet veszel, de legalább 80-82%-osnak kell lennie.
2018. nov. 8. 20:18
 6/12 anonim ***** válasza:
Szívbarát margarint keress, vagy a rendes vaj is jó, ha nem magas a koleszterined. Szendvicshez pedig a hidegen sajtolt tökmagolaj nagyon finom.
2018. nov. 8. 20:19
 7/12 anonim ***** válasza:
37%

A 4esnek.. sok helyen mediterrán országokban értelmezhetetlen ez a vajas-mézes kenyér és a vaj kenyérre kenése. Imádom a vajat, de ha tudod mi az a jó oliva (nem az ami a cba-ban van) akkor simán kiváltja a vajat. Egy jó minőségű kenyéren nagyon jó dolog az olivaolaj.

Ha már vaj, akkor keressétek a külföldi vajakat, sajna a magyar vajak elég rossz minőségűek.

2018. nov. 8. 20:19
 8/12 anonim ***** válasza:
46%

Az általam frekventált fórumokon a Kerrygoldért vannak oda, mondjuk szerintem is jó, csak általában drága. Bár ma már minden vaj drága.

Én normális vajat veszek, nem elvizezett borzalmakat, onnantól pedig íz alapján döntök, mert sok más opcióm nincs. A Kerrygoldnak van jó híre, a többinél sok támpontom nincs.

Az olívát speciel nem szeretem, de a vaj amúgyis teljesen más, semmi nem pótolja, sajátos íze van, amire növényi termék nem képes.

2018. nov. 8. 22:07
 9/12 anonim ***** válasza:

A Kerrygold nekem is a kedvencem, ha azt nem kapok, dán és ír vajat szoktam venni.

Néha egy ismerősön keresztül hozzá tudok jutni házi vajhoz, érdemes keresni ilyen forrást. A valódi vaj nem fehér és hidegen is kenhető, és olyan tehén tejéből készül, amelyiknek van lehetősége legelni, illetve télen is kap jó sok szénát, zöldtakarmányt.

2018. nov. 10. 13:28
 10/12 anonim ***** válasza:

Aslan vegán vaj.

Nincs benne szinte telített zsírsav, és 0 gramm a koleszterintartalma, illetve jótékony omega 3-és 6 zsírsavak vannak benne, amikkel a sima vaj nem rendelkezik

Messze a legegészségesebb alternatíva.

2018. nov. 10. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!