Miért kívánom mostanában a zsírosabb ételeket? Ez baj?
Eddig nem igazán ettem zsíros ételeket és inkább a sovány húsokat fogyasztottam. Nem éreztem jól magam a zsíros dolgoktól. Mostanában viszont sokszor megkívánom az ilyesmit. Inkább a zsíros húsok esnek jól, minden nap eszek egy kis bacont, húsosabb szalonnát, még a zsíros kenyér is nagyon jól esik, pedig olyat eddig szinte soha nem ettem. Mióta ilyesmiket eszem azóta jobb is a közérzetem, nem vagyok tőle rosszul egyáltalán.
Miért lehet ez? Hiányozhat valami a szervezetemből?
A szervezet mindig jelzi, hogy mire van szüksége, olyan ételeket kell enni, amit kívánsz, én pl évek óta nem eszem disznóhúst, mert nem szeretem, de mostanában nagyon megkívántam többször is egy jó kis zsíros tarját, megsütöttem és nagyon jól esett.
Lehet hiányod van pl.: kalciumból, vasból, cinkből.
Nem hinném, hogy egyetlen oka lenne az ilyesminek, de önmagában ez nem rossz.
Ha jobb a közérzeted, akkor bizonyára hiányzott eddig valami, ami ezekben az ételekben van, vagy az van, ami nálam: a több zsír és kevesebb szénhidrát sokkal jobban passzol hozzád. Több dolog megváltozott, nem tudhatjuk, melyik hatott rád pozitívan, de jól jött ki, hogy figyeltél a testedre, mit kíván. Nincs mindig igaza, de azért sokszor igen, legalábbis egy jól működő szervezetnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!