Hogyan váltsak életmódot?
Ilyen ostoba kerdesre milyen valaszt varsz??? Milyen eletmododon akarsz valtoztatni?
Elhizott vagy es ezen akarsz valtoztatni,
Meleg vagy, de nem akarsz az lenni,
kicsapongo eletet elsz de meg akarsz allapodni...????/
Ja, legalább valami címszó megadással, utalhatnál rá, hogy mi miatt kell életmódot váltani, de tételezzük fel, hogy azt érted alatta:mozgásszegény életmódot folytatsz, rengeted kajálás mellett.
Életmód váltáshoz nem kell speciális kajákat enni, csak mérsékletesnek kell lenni, ennyi a titok. Ehhez jó támpontot adhat a kalóriaszámolás. Pl. ha 1800 kcal-ra van szüksége a szervezetednek, akkor úgy osztod el az étkezéseket, és annyit eszel, amennyi ebbe a keretbe belefér. Ha ügyesen csinálod, arra is rá fogsz jönni, mi a baj a 600 kcal-os reggelikkel, a fél literes cukros üdítőkkel, a púposra szedett tányérokkal, az utána elfogyasztott sütikékkel, csokikákkal, meg azzal az egy zacskó chipszel, amit az ember este csak úgy tv nézés közben elmajszolgat.
A mozgás része egyszerűbb: fogod magad, és el kezdesz mozogni. Ha szeretsz enni, akkor a mozgást is szeretni fogod. Ugyanis a sporttal kalóriákat égetsz, azzal peddig növeled a kalóriaszükségleted, ezáltal legálissá válik többet enni. :) Ha még szereted is ezt a sportot, még jobb. Ezt neked kell megtalálnod. De ha előszörre 100 m futás után úgy érzed, hogy oxigénpalackra van szükséged, ne add fel, sokan így kezdték, köztük én is. A test csodálatosan képes alkalmazkodni az új életmódhoz, csak fontos a rendszeresség. 3 hónap alatt eljutottam arra a szintre, hogy ma már 6 km-t lefutok röhögve úgy, hogy sose futottam előtte.
Választasz egy jó életmódot és igyekszed betartani.
Sokkal konkrétabbat infó hiányában nyilván nem mondhatok... Jó étrendet és valami mozgást ajánlok, de ez mindenkinek más...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!